Problemen met de ophanging hielden Albon aan de kant

Problemen met de ophanging hielden Albon aan de kant
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kwam in de slotfase van de vierde testdag in Barcelona tot stilstand. Op dat moment was het nog niet bekend wat de oorzaak was. Red Bull's hoofd race-engineer Guillaume Rocquelin liet woensdag na afloop van de vierde testdag weten dat de oorzaak bekend is, waardoor Max Verstappen aan het eind van de sessie tot stilstand kwam.

De testdag begon voor Red Bull Racing alles behalve gunstig. Er was een probleem met de ophanging, waardoor Alexander Albon erg lang stil stond en eigenlijk vrij weinig kon uitrichten. "Vanmorgen hadden we een probleem met de ophanging dat ons wat tijd gekost heeft. Dat was erg jammer, maar dat is ook waarom we testen. Toen het euvel verholpen was konden we zonder problemen een flink aantal ronden rijden. We weten ook waarom Max aan het einde van de dag stilviel, maar daar hoeven we ons geen zorgen over te maken", aldus Rocquelin in het persbericht.

"We hebben woensdag een soort gelijk programma als vorige week gereden, waarin we veel aanpassingen in de afstelling en ophanging hebben geprobeerd. Max heeft ook de nieuwe band getest die mogelijk op Zandvoort gebruikt gaat worden. We hebben daar nog een setje van dat Alex waarschijnlijk morgen gaat gebruiken. Al met al hadden we een erg goede dag waarin we een mooi aantal ronden hebben weten te behalen en ook enkele lessen hebben geleerd."

Vandaag begint om 09:00 uur de vijfde testdag en Max Verstappen zal als eerste plaatsnemen in de RB16, waarna Albon de testtaken na het middaguur op zich neemt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.