Prestaties en aanpassing van Vettel liggen in 2020 onder de loep

Prestaties en aanpassing van Vettel liggen in 2020 onder de loep
© Pirelli F1 Media

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft erkent dat de positie van Sebastian Vettel bij de Italiaanse renstal onduidelijk is. Volgens De Zwitserse Italiaan valt of staat alles vooral bij "hoe hij [Vettel] zijn toekomst ziet".

Sebastian Vettel, die zelf erkend heeft het in 2020 anders te moeten doen, heeft een belabberd 2019 achter de rug. In zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc moest hij zijn meerdere erkennen. Daarnaast reeg de Duitser de een na de andere fout aan elkaar, deels met zichzelf als verantwoordelijke en deels buiten zijn schuld om. De viervoudig wereldkampioen - die zijn successen voornamelijk bij Red Bull boekte - komt sinds zijn start bij Ferrari, maar vooral in de afgelopen twee seizoen, niet uit de verf en heeft niet laten zien wat hij werkelijk in zich heeft. Een ding is duidelijk: Vettel heeft zijn nummer 1-status bij de formatie uit Maranello verspeeld.

Binotto maakt duidelijk dat het Ferrari-rijderspaar in 2020 op gelijke voet zal beginnen. Sebastian Vettel's contract loopt aan het eind van 2020 af, terwijl Leclerc een meerjarige overeenkomst heeft gesloten met Ferrari. De lopende geruchten over de mogelijke komst van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2021, houdt de gemoederen nog steeds bezig. Maar volgens Ferrari CEO Louis Camilleri zou een beslissing hierover te vroeg zijn, zo liet de Italiaan weten tijdens het traditionele kerstdiner van Ferrari.

Maar is het overduidelijk dat de prestaties van Sebastian Vettel, met meer dan gemiddelde belangstelling en meer dan ooit, onder de loep zullen liggen. "We moeten zien hoe zijn prestaties zijn en hoe hij zich aanpast aan de [nieuwe] auto ", aldus Binotto tegenover het Spaanse AS. "Het gaat er niet eens om of hij wel of geen fouten maakt. Het gaat er echt om over hoe hij zijn toekomst ziet en hoe wij ons team zien."

In de geruchtenstroom is de naam van Sebastian Vettel -  in combinatie met het Formule 1-team van McLaren - gevallen. Klaarblijkelijk is de Formule 1-carrière van Vettel - als we de geruchten moeten geloven - nog niet teneinde.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.