President Motorsport UK waarschuwt voor faillissement F1-teams

President Motorsport UK waarschuwt voor faillissement F1-teams
© Williams F1

David Richards waarschuwt de eigenaren van de Formule 1 voor een dreigend faillissement van Formule 1-teams. Volgens de president van de Britse auto- en motorsportorganisatie Motorsport UK lopen vooral de kleinere teams het risico tegen een faillissement aan te lopen nu er al acht races zijn uitgesteld, waarvan twee zelfs afgelast.

Richards laat in een gesprek met PA News Agency weten dat Liberty Media vooral niet de hand op de knik moet houden. Hierbij haalt de voormalig Formule 1-team eigenaar aan dat Bernie Ecclestone in het verleden in slechte tijden de kleinere teams hielp, om zo het omvallen van de teams te voorkomen.

"Veel zal afhangen hoe de Formule 1 zich in deze tijden zal opstellen", steekt Richards van wal. "De Formule 1 kan zich niet veroorloven om teams uit de achterhoede te verliezen. Dat zou desastreus voor hen zijn. Bernie [Ecclestone] zorgde dat er voor de kleinere teams gezorgd werd en ik hoop dat Liberty [Media] inzien dat het niet meer dan logisch is om het ook zo aan te pakken."

"De grote constructeurs zoals Mercedes en Renault redden zich wel, maar als je naar Williams en Racing Point kijkt, bijvoorbeeld, zij zullen het niet makkelijk krijgen. Er dreigt een serieus gevaar van faillissementen. Er zijn [auto- en motorsport gerelateerde] bedrijven die niet de middelen hebben om deze periode te overleven. Het wordt echt een enorme uitdaging", aldus Richards.

Voorlopig prijkt de Grand Prix van Canada nog boven aan de F1-kalender. Nadat er acht GP-weekenden werden uitgesteld of afgelast hoopt men in Canada het seizoen alsnog te herstarten. Maar ook voor de Grand Prix van Canada moet gevreesd worden, waarmee het aantal uitgestelde races op negen komt te staan. Naar verluidt moet rond de paasdagen (zondag 12 en maandag 13 april) een beslissing genomen zijn of het seizoen in Canada - in het weekend van 12 tot en met 14 juni - kan beginnen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.