VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Portugal, Duitsland en Rusland denken aan publiek tijdens de F1-races

Portugal, Duitsland en Rusland denken aan publiek tijdens de F1-races
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De Formule 1 Grand Prix van Portugal werd vorige week door de sport aangekondigd als een van de extra Formule 1-races in 2020. In Portugal kunnen ze hun geluk niet op. Er wordt zelfs al gedroomd van een evenement waarbij weer publiek wordt toegestaan.

Het raceweekend in Portugal wordt gehouden in het weekend van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober. In de gemeente Portimão worden dan de sessies voor de eerste Portugese Grand Prix sinds 24 jaar. In 1996 werd de laatste Grand Prix van Portugal door Jacques Villeneuve gewonnen. Op Autódromo Internacional do Algarve, waar de Formule 1 in oktober te gast is, is nooit eerder door de Formule 1 geracet.

In Portugal is men meer dan blij met de terugkeer van de Formule 1. "Er zullen misschien toeschouwers zijn," verzekerde Rita Marques, staatssecretaris van Toerisme, op de televisiezender TVI, na de aankondiging van de Grand Prix in Portimão, in het zuiden van Portugal. We werken aan verschillende scenario's, waarbij meer of minder publiek mogelijk is, afhankelijk van de situatie rond de coronacrisis".

Niet alleen in Portugal bedenkt met scenario's voor de Grand Prix met publiek. Ook in het Duitse Nürburg denkt men al stiekem na over de terugkeer van publiek op de F1-tribunes. Ook in Sochi hoopt men in het laatste weekend van september publiek toe te laten tot het circuitgebied. In Rusland fantaseerde de organisatie al sinds begin juni over een Grand Prix met publiek. De Grand Prix van Rusland is het enige evenement wat tot nu toe zijn oorspronkelijk datum heeft behouden.

Het is niet bekend of er publiek aanwezig zal zijn tijdens alle sessies van het raceweekend of alleen tijdens de races. Wordt vervolgd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.