VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Portimão wil Formule 1 Grand Prix met publiek houden

Portimão wil Formule 1 Grand Prix met publiek houden
© Pirelli

Alle races zijn tot nu toe zonder publiek verreden. Maar in Rusland en het Italiaanse Mugello worden de Grands Prix mogelijk met toeschouwers gehouden. En nu wil ook de organisatie in Portimão de terugkeer van de Formule 1 in Portugal met publiek gepaard laten gaan.

Tijdens de Russische Grand Prix in Sochi zullen er fans op de tribunes zitten. Ook s al bepaald dat er een bepaald aantal toeschouwers tot de Toscaanse Grand Prix in Mugello wordt toegelaten. Volgens SpeedWeek willen de organisatoren van de Portugese Grand Prix, die van 23 tot 25 oktober wordt gehouden op het circuit van de Algarve in Portimão, ook het evenement met publiek laten plaatsvinden.

"Toen we ons realiseerden dat de Chinese Grand Prix zou worden geannuleerd, zagen we dit als een kans en namen we contact op met Liberty Media", zegt Paulo Pinheiro, hoofd van het Algarve-circuit, tegen SpeedWeek. "We wilden laten zien dat we klaar zijn om de race met publiek te houden, want de situatie in Portugal met het coronavirus anders dan in de rest van Europa."

"In Portugal geldt er tot 30 september een verbod op het houden van sportevenementen met toeschouwers. We hebben ons aangemeld en als uitzondering mochten we in de eerste helft van augustus al 250 fans toelaten op de Superbike-race. We hebben alles kunnen regelen - hoe het publiek op hun stoelen zit, hoe ze openbare plaatsen bezoeken en dergelijke. Tegelijkertijd bleef de paddock gesloten voor de buitenwereld."

"We zijn klaar voor om de Formule 1-race met fans te houden, op voorwaarde dat het verbod op het houden van sportevenementen zonder toeschouwers niet wordt verlengd. Als de ban blijft bestaan, wordt de race gehouden met lege tribunes. In dit geval hebben we een speciale clausule in het contract met Liberty Media - we konden het ons niet veroorloven om risico's te nemen", aldus Pinheiro.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.