Formule 1 lonkt toch wel

Porsche Motorsport overweegt stap richting F1 vanaf 2025

Porsche Motorsport zou volgens vice-president Fritz Enzinger in 2025 weleens de Formule 1 gaan betreden. Enzinger zegt dat de belangstelling vanuit Porsche groot is om mee te doen in de Formule 1.

Porsche Motorsport overweegt stap richting F1 vanaf 2025
© Sean Bull Design | Illustratieve afbeelding van een concept ontwerp gebaseerd op de Red Bull RB14.

Vanaf 2025 introduceert de Formule 1 een nieuw motorreglement, de eerste “grote” verandering sinds de overstap naar hybride V6-turbo motoren in 2014. Deze nieuwe reglementen zouden eigenlijk al in 2024 in moeten gaan maar de Formule 1 teams vonden een overeenkomst om van 2022 tot eind 2024 een zogenoemde ‘motor ontwikkelingsstop’ in te voeren.

Die wijzigingen die nog door de team moet goed worden gekeurd hebben zeker de aandacht gekregen van Porsche en van moeder bedrijf Volkswagen Group. In een gesprek met de BBC verteld de vice-president van Porsche over het belang van duurzaamheid en de implementatie van fossiel vrije brandstoffen die daarin natuurlijk een grote rol spelen.

"Als deze aspecten worden bevestigd, zullen we ze in detail evalueren binnen de Volkswagen-groep en verdere stappen bespreken", aldus Enzinger over het belang van fossiel vrije brandstoffen.

Hij voegde eraan toe: "Porsche en Volkswagen houden zich aan de constant veranderende regelgeving in alle voor ons relevante kampioenschappen over de hele wereld. Dit is ook het geval met betrekking tot de aangekondigde nieuwe motorreglementen voor de Formule 1 vanaf 2025." In deze reglementen staat dat de Formule 1 in 2025 gebruik moet maken van E-fuels, dus brandstoffen die niet schadelijk zijn voor het milieu.

Maar mocht Porsche voor het eerst sinds 1986 de Formule 1 weer instappen als motorleverancier, dan is natuurlijk nog de vraag voor wie de Duitse automaker gaat leveren. Er zijn een aantal opties voor het bedrijf. Het kan zo zijn dat ze motoren gaan leveren aan Red Bull. Honda verlaat dit jaar de Formule 1, maar Red Bull blijft gebruik maken van de Honda krachtbron. Wel zegt Red Bull- teambaas Christian Horner dat hij open staat voor het binnenhalen van de juiste partner op gebied van motoren.

De tweede optie voor Porsche in McLaren met voormalig Porsche werknemer Andreas Seidl aan het hoofd van de gehele operatie. Toen McLaren werd gevraagd naar de speculatie over een deal gaven ze als reactie nooit commentaar te geven op speculatie.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 CommissieF1 nieuws 2021F1-motorregels 2025FIAFormula One CommissionFormule 1 2021Fritz EnzingerLiberty MediaPorscheRed Bull F1
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.