Max Verstappen scoort heel knap poleposition in Mexico

Voor de tweede keer dit jaar en in zijn carrière heeft Max Verstappen poleposition weten te pakken, nog voor Ferrari's en de Mercedes-rijders.

Max Verstappen scoort heel knap poleposition in Mexico
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In tegenstelling tot de derde vrije training was de baan droog bij aanvang van het eerste kwalificatie-gedeelte. Zoals we al het hele jaar gewend zijn gingen de Williams-coureurs als eerste op jacht aangezien zowel Russell als Kubica weten dat hun auto normaal gesproken niet snel genoeg is om door te kunnen gaan naar Q2. Russell reed een 1:19.547 in zijn eerste vliegende ronde. Robert Kubica kwam al gelijk 8 tienden tekort op de Formule 2-kampioen van 2018.

Al snel kwamen de jongens uit de middenmoot en de kopgroep naar buiten die vervolgens Williams wisten weg te spoelen. Albon stond kort bovenaan na zijn eerste run maar, teamgenoot Verstappen wist in diens eerste doorkomst twee tienden harder te gaan. Lewis Hamilton nestelde zich achter Albon op de derde positie met een verschil van dik 4 tienden op de Nederlander. Charles Leclerc en Sebastian Vettel hadden moeite om meteen een sterk rondje eruit te persen. Bovendien was Valtteri Bottas niet vooraan te vinden na 14 minuten in Q1. De conclusie na de trainingen is dat Mercedes moeite heeft om het tempo bij te kunnen benen die zowel Ferrari als Red Bull hier wel hebben.

De afvallers in Q1 waren: Lance Stroll, Kevin Magnussen, Romian Grosjean, George Russell en Robert Kubica. Max Verstappen bleef op P1 staan gedurende Q1 met achter hem Albon en Leclerc die nog naar P3 wist te klimmen.

Romain Grosjean zorgde ook voor een kortstondige gele vlag nadat de Fransman in de Haas spinde in de eerste bocht. Er was geen sprake van schade aan de zwart-gouden bolide, maar de snelheid was er zeker niet.

In Q2 was het interessant om te zien dat Kyvat en Gasly in de Toro Rosso het risico namen om hun eerste vliegende ronde te rijden op de medium-band. Deze bandensoort is harder en daardoor langzamer dan de soft-band. Ook de coureurs van Red Bull, Mercedes en Ferrari waren op de medium-band te vinden. Vettel reed een 1:15.914 en Verstappen zat daar 0.222 seconde achter. Leclerc zat iets minder dan een tiende achter Verstappen op P3 die op zijn beurt weer Hamilton achter zich had.

Bottas en Hamilton stonden halverwege Q2 op een vierde en vijfde positie. Vanaf positie 7 (Sergio Pérez) tot en met positie 11 (Sainz) waren de verschillen onderling klein. Alleen de top 10 van Q2 gaat door naar het laatste kwalificatie-gedeelte. Sainz had dus genoeg redenen om nog een poging te wagen. Sainz maakte de sprong naar P7 terwijl Hamilton en Bottas naar P1 en P2 gingen. Vettel en Verstappen werden teruggeduwd naar de derde en vierde positie. Pérez, Nico Hülkenberg, Ricciardo, Räikkönen en Giovinazzi vielen af in Q2.

In Q3 gingen de Mercedessen voor de Ferrari's naar buiten waarna ook Red Bull besloot voor het ruime sop te kiezen. Bottas knalde er meteen een 1:15.338 uit. Verstappen haalde een 1:14.910 uit de hoge hoed. Daarmee reed hij Leclerc op een tiende en Vettel op een ruime twee tienden. In de laatste run schoot Bottas van de baan in de laatste bocht. Verstappen verbeterde zijn tijd en Hamilton, Vettel en Leclerc kwamen niet aan de tijd van Verstappen.

Morgen start Max voor de 2de keer op poleposition!!

Uitslag Quali GP MexicoFormule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.