Podcast Afl. 1: Red Bull favoriet in 2021? En wat gaat AlphaTauri doen?

De driedaagse wintertest in Bahrein is alweer voorbij. De Formule 1-teams en coureurs kregen slechts drie dagen om hun oplossingen voor de nieuwe aerodynamische reglementen uit te testen.

Podcast Afl. 1: Red Bull favoriet in 2021? En wat gaat AlphaTauri doen?
© RaceNotes Podcast

Het meest opvallende aan de wintertest in Bahrein was wel dat Mercedes de zaakjes niet op orde leek te hebben. Tweemaal problemen met een 'bak', eenmaal versnellingsbak (Bottas) en een keer grindbak (Hamilton).

Red Bull kwam daarentegen opvallend goed uit de bus en lijken hun momentum van Abu Dhabi meegenomen te hebben naar Bahrein. Het ziet er allemaal gestroomlijnd en degelijk uit wat de Brits-Oostenrijkse renstal het afgelopen weekend liet zien.

Een andere opvallende verschijning was Yuki 'de Rookie' Tsunoda. De debuterende Japanner liet niet alleen zien dat hij consistent kon zijn, maar vocht in de laatste middagsessie een robbertje uit met Max Verstappen, waarbij de Nederlander aan het langste eind trok. Niettemin was Tsunoda slechts 0,027 seconde langzamer dan Verstappen, zij het op de C5 banden terwijl Verstappen op de C4 banden reed.

Alle bij elkaar genomen genoeg stof om over te praten en werd dan ook gedaan in de RaceNotes Formule 1- podcast. In de eerste aflevering van RaceNotes praten host Jasmijn Berkers (in het midden) en Remy Ramjiawan (in je rechteroor) en Frank Korsel (in je linkeroor) over hun bevindingen naar aanleiding van de wintertest, voor zover daar conclusies aan verbonden kunnen worden.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP Bahrein 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021RaceNotes PodcastWintertest 2021
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.