VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Pirelli: "Zachtste banden moeten voor spannende race zorgen"

Pirelli: "Zachtste banden moeten voor spannende race zorgen"
© Pirelli | Racing Point-pitcrew loopt naar buiten voor een bandenwissel (Toscane 2020)

De Grand Prix Formule 1 van Rusland staat voor de deur. Pirelli heeft voor Sochi Autodrom voor het eerst dit seizoen de zachtste bandenreeks geselecteerd: C3 C4 en C5. Pirelli-baas Mario Isola blikt vooruit op de Russische F1-race en legt uit waarom er voor de geselecteerde banden is gekozen.

"De Russische Grand Prix is ​​een van de relatief weinige evenementen dit jaar die vasthoudt aan de oorspronkelijk geplande tijdvak, die op hetzelfde moment is als vorig jaar. We hebben voor dit jaar voor een stap zachtere banden gegaan, voor extra snelheid en een extra uitdaging te bieden op het gebied van bandenstrategie", aldus Mario Isola.

"Met een dunner loopvlak, voor het eerst geïntroduceerd in 2019, zouden alle drie de zachte compounds - C3, C4 en C5 - dit jaar gewild moeten zijn, en coureurs hoeven niet actief de slijtage tijdens de race in de gaten te houden. Maar aangezien de strategie van vorig jaar werd beïnvloed door de safety car en de huidige auto's nog sneller zijn, zullen teams zeker te maken krijgen met enkele onbekende factoren tijdens de Russische Grand Prix."

"Tegelijkertijd is in Sochi de belasting van de banden relatief klein, dus een race met één pitstop is heel goed mogelijk. In de vrijdagtraining zal iedereen proberen erachter te komen of zo'n strategie echt de snelste manier is om de raceafstand af te leggen, maar meestal hebben teams de neiging om zich zoveel mogelijk te beperken tot een een-stopper. "

De eerste vrije training voor de Russische Grand Prix begint vrijdagochtend om 10:00 uur Nederlandse tijd. De tweede vrije training begint later die dag om 14:00 uur. Op vrijdag en zaterdag is er kans van 10% op een regenbuitje in Sochi, maar zondag is de kans op neerslag niet aanwezig. Het wordt dan 28 graden Celsius.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.