Pirelli voert 'geheime indoortests' uit in Milaan

Pirelli voert 'geheime indoortests' uit in Milaan
© Pirelli F1 Media

Pirelli heeft in het 'geheim' test uitgevoerd om de ontwikkeling van de banden voor 2020 te verbeteren. Volgens Mario Isola is het doel om de oververhitting te verminderen en de banden makkelijker op temperatuur te krijgen.

"Wat we voor volgend seizoen hebben gedaan is het ontwerpen van een nieuwe structuur van de band. Om de banden opnieuw te ontwerpen hebben we nieuwe componenten gebruikt, en dat is voornamelijk om oververhitting te verminderen", aldus Mario Isola tegenover Autosport.

"We hebben enkele 'indoortests' gedaan om het bedrijfstemperatuur goed te indentificeren en te meten, omdat de bedrijfstemperatuur door verschillende elementen wordt beïnvloed. De bedrijfstemperatuur zal op verschillende circuits en bij andere auto's anders zijn."

"Dus om de optimale bedrijfstemperatuur te identificeren, hebben we een 'indoortest' uitgevoerd, zodat hij nog eens herhaald kan worden [onder dezelfde omstandigheden]. Hierdoor kunnen we de verschillende componenten beter vergelijken en weten we of we de goede kant op gaan of niet."

Wat betreft de nieuwe technologie heeft Pirelli nog niets aan de teams vrijgegeven, dit om geen enkel team voordeel te geven over de nieuwe informatie. Het is een compleet nieuwe technologie en Isola hoopt dat het in de toekomst vruchten afwerpt.

De 'indoortests' zijn uitgevoerd in de bandenfabriek van Pirelli in Milaan.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.