Pirelli voert 'geheime indoortests' uit in Milaan

Pirelli heeft in het 'geheim' test uitgevoerd om de ontwikkeling van de banden voor 2020 te verbeteren. Volgens Mario Isola is het doel om de oververhitting te verminderen en de banden makkelijker op temperatuur te krijgen.

Pirelli voert 'geheime indoortests' uit in Milaan
© Pirelli F1 Media

"Wat we voor volgend seizoen hebben gedaan is het ontwerpen van een nieuwe structuur van de band. Om de banden opnieuw te ontwerpen hebben we nieuwe componenten gebruikt, en dat is voornamelijk om oververhitting te verminderen", aldus Mario Isola tegenover Autosport.

"We hebben enkele 'indoortests' gedaan om het bedrijfstemperatuur goed te indentificeren en te meten, omdat de bedrijfstemperatuur door verschillende elementen wordt beïnvloed. De bedrijfstemperatuur zal op verschillende circuits en bij andere auto's anders zijn."

"Dus om de optimale bedrijfstemperatuur te identificeren, hebben we een 'indoortest' uitgevoerd, zodat hij nog eens herhaald kan worden [onder dezelfde omstandigheden]. Hierdoor kunnen we de verschillende componenten beter vergelijken en weten we of we de goede kant op gaan of niet."

Wat betreft de nieuwe technologie heeft Pirelli nog niets aan de teams vrijgegeven, dit om geen enkel team voordeel te geven over de nieuwe informatie. Het is een compleet nieuwe technologie en Isola hoopt dat het in de toekomst vruchten afwerpt.

De 'indoortests' zijn uitgevoerd in de bandenfabriek van Pirelli in Milaan.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister