VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Pirelli: "Twee-stopper in Toscane op papier de snelste strategie"

Pirelli: "Twee-stopper in Toscane op papier de snelste strategie"
© Pirelli | Ferrari pitcrew wisselt een wiel in de pitstraat van Circuit Muggello (2020)

De bandenstrategie voor de Grand Prix van Toscane gaat volgens Pirelli een sleutelrol spelen. De top tien, die allemaal op de soft banden staan, zullen waarschijnlijk voor een een-stopper gaan. Maar in feite is een twee-stopper de snelste van alle opties. Dat is wat Pirelli laat weten.

"Omdat Mugello een gloednieuw circuit is waar het niet zo gemakkelijk is om in te halen, met hoge snelheden en ook kleine openingen, zal strategie het allerbelangrijkste zijn: vooral omdat de bandenslijtage naar verwachting behoorlijk hoog zal zijn. Dat zal de sleutel zijn tot de strategie", aldus Pirelli-baas Mario Isola.

"Zowel een één- als een twee-stop-strategie is mogelijk, maar zoals altijd zullen de teams proberen de race met slechts één stop te voltooien: vooral die in de top 10 van de grid, die allemaal beginnen op de zachte compound."

Als de race zonder bijzonderheden verloopt, dan is een twee-stopper de snelste op. "Op papier is een twee-stopper eigenlijk iets sneller voor de race van 59 ronden. De snelste twee-stopper bestaat uit twee stints van 19 ronden op de zachte band plus een stint van 21 ronden op de gele medium (misschien in de middelste stint). De op één na snelste twee-stopper gebruikt slechts één stint op de soft van 16 ronden, daarna twee stints op de medium van respectievelijk 21 en 22 ronden", aldus Pirelli.

Onder de afbeelding gaat de tekst verder

© Pirelli | De beschikbare banden voor de Formule 1 Grand Prix van Toscane 2020

"Op basis van de banden die de coureurs ter beschikking hebben, is de een-stopper iets langzamer zijn, maar dat is zeer marginaal qua slijtage: starten op de zachte band en dan overschakelen naar de harde band in ronde 22. Dit is de strategie waar de top 10 op de grid waarschijnlijk voor gaan."

"De langzaamste - maar flexibelere - een-stopper zal een medium strategie zijn, waarbij banden worden gewisseld in ronde 26. Zoals altijd kunnen deze strategieën de banden allemaal in een andere volgorde gebruiken, afhankelijk van de individuele raceomstandigheden."

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Vind jij dat F2-coureur Mick Schumacher klaar is voor de Formule 1?
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.