Pirelli over strategie: "Twee stopper op Silverstone het snelst"

Volgens Pirelli is een tweestopper voor de race van de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië de snelste strategie. Dit gegeven is echter alleen van toepassing wanneer het droog blijft en er geen opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden tijdens de race, die zondagmiddag om 15:10 uur van start gaat.

Pirelli over strategie: "Twee stopper op Silverstone het snelst"
© Pirelli F1 Media

Volgens de bandenleverancier uit Italië staan de  Ferrari-rijders, zij starten op de soft banden aan hun Britse avontuur, op de meest voordelige bandenkeuze. De Mercedes- en Red Bull-coureurs beginnen hun race op Silverstone op de medium banden.

De meest ideale strategie is volgens Pirelli: Een tweestopper met twee stints van 13 ronden op de soft banden. De laatste stint zou dan op de harde banden gereden moeten worden.

De andere, iets minder snelle, tweestopper is op medium van start gaan en daarmee 15 ronden rijden. Met de tweede stint wordt de race vervolgt met 13 ronden op de softs, om vervolgens na 13 ronden de pits weer op te zoeken om met harde banden de race uit te rijden.

Pirelli heeft het ook nog over een driestopper, maar die is beduidend langzamer. Drie stints op de soft banden (8 + 11 + 11) en tot slot op de harde banden de race afsluiten.

Het gaat allemaal om theoretische strategieën. Pirelli heeft geen enkele invloed op het verloop van de race op Silverstone en eventuele safety car-situaties.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.