Pirelli onthult de bandenkeuzes voor GP van Singapore

Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de Grand Prix van Singapore bekendgemaakt. Het GP-weekend in Singapore wordt gehouden in het weekend van 20 tot en met 22 september en de Milanese bandenfabrikant maakte dinsdagmiddag de keuzes bekend.

Pirelli onthult de bandenkeuzes voor GP van Singapore
© Pirelli F1 Media

Voor het GP-weekend in Singapore heeft Pirelli de zachtste reeks geselecteerd, de C3, C4 en C5 en dat is gebruikelijk voor stratencircuits. Ferrari heeft een agressievere aanpak verkozen dan concurrent Mercedes, zo blijkt uit de eerste vier regels van de bandenkeuzes.

Maar Red Bull's Max Verstappen en Alexander Albon hebben een agressievere selectie gemaakt. Het rijderspaar van de stal uit Milton Keynes heeft gekozen voor tien setjes van de soft banden. Daarnaast hebben beiden slechts een setje mediums en twee setjes harde banden verkozen.

Van alle teams hebben de Williams-coureurs voor de meest conservatieve strategie gekozen. Zowel Russell als Kubica hebben 'slechts' zeven setjes van de soft banden.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET