VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Pirelli onderzoekt klapband van Verstappen na vergelijken videobeelden

Pirelli onderzoekt klapband van Verstappen na vergelijken videobeelden
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen viel tijdens de Formule 1 Grand Prix van Emilia-Romagna uit nadat zijn rechter achterband totaal onverwacht klapte. Pirelli is een diepgaand onderzoek gestart, in een poging te achterhalen wat de reden geweest is dat de harde (C2) band zomaar uit elkaar knalde.

Terwijl Max Verstappen op de tweede plaats reed in de Formule 1-race op Imola knalde zijn rechter achterband in ronde 32 zonder aanwijsbare reden uit elkaar. Pirelli startte daarop een onderzoek en kwam tot de ontdekking dat er meer aan de hand was dan een stukje carbon fibre, waar eerst vanuit werd gegaan.

Onboard videobeelden van de race lieten zien dat de harde (C2) achterbanden, waarmee Daniel Ricciardo en Lewis Hamilton ook reden, in dezelfde bocht dezelfde uitstulpingen vertoonden. Zowel Verstappen als Ricciardo en Hamilton stapte tijdens hun pitstop over op de harde banden, die in het raceweekend op Imola de C2's waren.

Volgens Racefans is de geplofte band van Max Verstappen naar de Pirelli-fabriek in Milaan gestuurd om grondig te worden onderzocht. Verder werden er nog andere C2-banden meegestuurd van coureurs waarvan de namen niet bekend zijn. Dit is om een onpartijdig onderzoek te kunnen doen en om te kijken of er een productiefout is gemaakt of dat het om een fout van het bandenontwerp gaat.

Eerder dit jaar gingen plofte er meer banden tijdens een race. Zo kregen Lewis Hamilton en Carlos Sainz in de slotfase van de tweede F1-race op Silverstone te maken met een kapotte band, ook al ging het toen om de C1-band. Maar in Mugello plofte bij Lance Stroll een C2-band, de band die ook bij Verstappen voor problemen zorgde.

Video: Zo klapte de rechter achterband van Max Verstappen
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.