Pirelli maakt banden voor eerste vier Grands Prix bekend

Pirelli maakt banden voor eerste vier Grands Prix bekend
© Pirelli F1 Media

Pirelli heeft de compounds voor de eerste vier GP-weekenden van 2020 bekendgemaakt. Voor de vier eerste races heeft Pirelli identieke compounds - C2, C3 en C4 - naar voren geschoven.

Vandaag werd bekendgemaakt dat er ook in 2020 met de 2019-banden gereden gaat worden. En Pirelli laat er geen gras over groeien en komt een paar uur later met de compounds voor de eerste vier Formule 1 GP-weekenden in Australië, Bahrein, Vietnam en China. Er is een kleine wijziging gemaakt in vergelijking met 2019, want voor de Grand Prix in Bahrein heeft de Italiaanse bandenfabrikant voor een compound gekozen wat een tandje minder hard is als vorig jaar. Toen werd er gereden met C1, C2 en C3 banden.

Voor de Grand Prix van Vietnam - die volgend jaar voor het eerst wordt verreden - is uiteraard nog geen vergelijking mogelijk, net als voor de Grand Prix van Nederland. Bij de eerst volgende bandenkeuze van Pirelli zal voor het eerst met de compounds voor het GP-weekend in Zandvoort op de proppen komen.

Naar verluidt komt Pirelli eerst nog naar de badplaats in Noord-Holland om het asfalt te inspecteren, voordat ze hun bandenkeuze voor de Dutch GP bekendmaken. Een flink deel van de baan van Circuit Zandvoort ligt open en is nog niet gereed voor inspectie. Ook zal de Arie Luyendyk-bocht uitvoerig bekeken worden.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.