Pirelli maakt banden voor eerste vier Grands Prix bekend

Pirelli heeft de compounds voor de eerste vier GP-weekenden van 2020 bekendgemaakt. Voor de vier eerste races heeft Pirelli identieke compounds - C2, C3 en C4 - naar voren geschoven.

Pirelli maakt banden voor eerste vier Grands Prix bekend
© Pirelli F1 Media

Vandaag werd bekendgemaakt dat er ook in 2020 met de 2019-banden gereden gaat worden. En Pirelli laat er geen gras over groeien en komt een paar uur later met de compounds voor de eerste vier Formule 1 GP-weekenden in Australië, Bahrein, Vietnam en China. Er is een kleine wijziging gemaakt in vergelijking met 2019, want voor de Grand Prix in Bahrein heeft de Italiaanse bandenfabrikant voor een compound gekozen wat een tandje minder hard is als vorig jaar. Toen werd er gereden met C1, C2 en C3 banden.

Voor de Grand Prix van Vietnam - die volgend jaar voor het eerst wordt verreden - is uiteraard nog geen vergelijking mogelijk, net als voor de Grand Prix van Nederland. Bij de eerst volgende bandenkeuze van Pirelli zal voor het eerst met de compounds voor het GP-weekend in Zandvoort op de proppen komen.

Naar verluidt komt Pirelli eerst nog naar de badplaats in Noord-Holland om het asfalt te inspecteren, voordat ze hun bandenkeuze voor de Dutch GP bekendmaken. Een flink deel van de baan van Circuit Zandvoort ligt open en is nog niet gereed voor inspectie. Ook zal de Arie Luyendyk-bocht uitvoerig bekeken worden.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.