VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Pirelli: Hardste banden voor de Grand Prix van Nederland

Pirelli: Hardste banden voor de Grand Prix van Nederland
© Pirelli

Pirelli heeft de bandenkeuzes voor de Grand Prix van Nederland en Canada bekendgemaakt. Vorige week maakte de bandenleverancier van de Formule 1 ook al de banden voor de Grand Prix van Azerbeidzjan bekend.

Voor de Grand Prix van Nederland heeft Pirelli voor de meest harde banden gekozen: C1 (hard), C2 (medium) en C3 (soft). En daarmee is Circuit Zandvoort het eerste circuit in 2020 waar deze hardste bandenreeks wordt ingezet. Of Pirelli de in Barcelona geteste zogenaamde Zandvoort-banden gaat gebruiken is nog niet bekend. Woensdag werden er speciale banden voor Circuit Zandvoort getest door de teams. Of deze band gebruikt wordt, is nog niet zeker.

Circuit waar de hardste bandensoort wordt ingezet zijn circuits met veel grip, zoals de circuits in Silverstone, Barcelona, waar kortgeleden nieuw asfalt is gelegd. En daar hoort Zandvoort vanaf dit jaar ook bij. Voor de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft Pirelli de C2 (hard), C3 (medium) en C4 (soft) banden geselecteerd. In Canada worden de C3 (hard), C4 (medium) en C5 (soft) banden gebruikt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.