Pirelli: "F1-teams waren helemaal niet negatief over de 2020-banden"

Pirelli: "F1-teams waren helemaal niet negatief over de 2020-banden"
© Pirelli

Al vrij snel na de bandentests in Abu Dhabi wisten de F1-teams dat ze de nieuwe 2020-banden liever niet gingen gebruiken. Unaniem namen ze het besluit om de nieuwe banden links te laten liggen. Pirelli-baas heeft, onthult dat de nieuwe banden niet slecht waren en dat de terugkoppeling - over de nieuwe banden - van de teams allerminst negatief was.

"Na de tests heb ik veel gesproken met de teams om hun reacties op de nieuwe banden te begrijpen, en ze waren helemaal niet negatief. Ik kreeg echter simpelweg te horen dat de teams zich in een vergevorderd stadium van de bouw [van de nieuwe bolide] bevonden en ze er al 95% van de ontwikkeling op hadden zitten, dus niemand zat er op te wachten om de configuratie van de nieuwe auto's aan de 2020-banden aan te passen: om deze reden gaven ze de voorkeur aan behoud de banden van 2019", aldus Isola tegenover Speed Week.

Isola loopt nu alweer een tijdje mee in de Formule 1 en hij weet hoe moeilijk voor de teams is om vroeg in het seizoen de beste bandenprestaties te verkrijgen. De unanieme keuze voor de 2019-banden is dus meer dan begrijpelijk, zeker nu er ook hard wordt gewerkt aan de nieuwe chassis voor 2021. De werklast is daardoor enorm. "In deze fase [begin december 2020] zijn de teams druk bezig met ontwikkelingswerk voor 2020", gaat Isola verder. "Er moet ook gewerkt worden aan de 2021-auto, en dat betekent extra belasting."

"Aan het begin van het seizoen 2019 waren er nog enkele klachten en discussies over het al dan niet terugkeren naar de 2018-banden. Elk jaar gaat het zo, in het begin zijn er wat problemen met het begrijpen van de banden, maar na verloop van tijd lost het op", besluit de Italiaan.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.