Pirelli: Eenstopper van soft naar hard het snelst

De start van de race voor de Grand Prix van Rusland begint om 13:10 uur en Charles Leclerc start voor de vierde keer op rij vanaf poleposition. De Monegask begint de race op de softs van Pirelli.

Pirelli: Eenstopper van soft naar hard het snelst
© Pirelli

De tweede man op de eerste startrij is Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur start op de medium banden en staat dus op een compleet andere strategie als de Ferrari-rijders, die hem in de sandwich hebben, want Vettel staat op de derde plek van de startgrid en staat ook op de soft banden. Valtteri Bottas start net als zijn teamgenoot Hamilton op de medium banden.

Pirelli is van mening dat een eenstopper het snelste is in de race op Sochi Autodrom. Volgens de Italiaanse bandenfabrikant zou de snelste optie een eenstopper, waarbij op soft gestart wordt en tussen ronde 15 en 19 gewisseld wordt naar de harde banden.

Met de tweede eenstopper die Pirelli aanbeveelt, start men op de medium banden en rijdt daarmee tussen de 14 en 22 ronden mee, voordat er gewisseld wordt naar de harde banden. De optie is iets minder snel dan de eerste optie.

Bij de enige tweestopper waar Pirelli over rept, start men op de soft banden en daarmee wordt tussen de 16 en 18 ronden meegereden, om vervolgens een tweede pitstop te maken en op de medium banden de race uit te rijden.

Geen enkele coureur van de drie topteams, met uitzondering van Alex Albon, hebben nog nieuwe setjes soft over. Albon heeft nog vier setjes nieuwe soft banden over.

De start van de race zal voor Charles Leclerc erg belangrijk worden. Vanaf de start tot aan de eerste bocht ligt een paar honderd meter asfalt en de Monegask is van mening dat poleposition op Sochi Autodrom niet ideaal is.

"Ja, het voelt geweldig", kort na de kwalificatie. "Het voelt echt geweldig, maar ik weet niet of Sochi het beste circuit is om vanaf pole te starten. Het recht estuk na de start is erg lang, dus mijn start is belangrijk, maar hier nog belangrijker", aldus de Monegask.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.