Pirelli: "Eenstopper startend op soft de snelste strategie"

De coureurs van Ferrari, Mercedes en Red Bull's Max Verstappen beginnen hun race op de mediumbanden. De enige uit de top zes die met de soft banden van Pirelli begint, is Alexander Albon. De Thai staat volgens de Italiaanse bandenfabrikant op de meest ideale strategie.

Pirelli: "Eenstopper startend op soft de snelste strategie"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon reed, als enige van de topteams, zijn snelste tijd in 2 op de soft banden. Hij zal daarom aan de race in Austin op de soft banden beginnen. De rest van de drie topteams starten op de medium banden. Volgens Pirelli is de snelste strategie om op de soft banden te starten en na 22 à 25 ronden over te stappen op de mediums.

De medium banden, waarmee Bottas, Vettel, Verstappen, Leclerc en Hamilton mee beginnen, moeten volgens de gegevens van Pirelli tijdens de eerste stint iets langer meegaan. Na ongeveer 25 ronden zullen de mannen die op mediums rijden de pits in gaan voor hun enige pitstop, om vervolgens over te stappen op de harde banden. Als het goed is heeft de hele top tien nog een setje verse harde banden over.

De derde en minst snelle eenstopper is volgens Pirelli starten op de soft banden, om vervolgens in ongeveer ronde 20 naar binnen te komen, om vervolgens op de harde banden de race uit te rijden. De enige tweestopper laat een strategie zien, waarmee de coureur tweemaal 19 ronden op de soft banden rijdt en vervolgens met de mediums de race uitrijdt.

De door Pirelli aangestipte strategieën gelden alleen als leidraad en zijn gebaseerd op theoretische omstandigheden. Alles valt en staat bij de weersomstandigheden en of er een safety car op de baan komt, want dan is het 'Ieder voor zich en God voor ons allen'.

De race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.