Pirelli: "Eenstopper startend op soft de snelste strategie"

Pirelli: "Eenstopper startend op soft de snelste strategie"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De coureurs van Ferrari, Mercedes en Red Bull's Max Verstappen beginnen hun race op de mediumbanden. De enige uit de top zes die met de soft banden van Pirelli begint, is Alexander Albon. De Thai staat volgens de Italiaanse bandenfabrikant op de meest ideale strategie.

Alexander Albon reed, als enige van de topteams, zijn snelste tijd in 2 op de soft banden. Hij zal daarom aan de race in Austin op de soft banden beginnen. De rest van de drie topteams starten op de medium banden. Volgens Pirelli is de snelste strategie om op de soft banden te starten en na 22 à 25 ronden over te stappen op de mediums.

De medium banden, waarmee Bottas, Vettel, Verstappen, Leclerc en Hamilton mee beginnen, moeten volgens de gegevens van Pirelli tijdens de eerste stint iets langer meegaan. Na ongeveer 25 ronden zullen de mannen die op mediums rijden de pits in gaan voor hun enige pitstop, om vervolgens over te stappen op de harde banden. Als het goed is heeft de hele top tien nog een setje verse harde banden over.

De derde en minst snelle eenstopper is volgens Pirelli starten op de soft banden, om vervolgens in ongeveer ronde 20 naar binnen te komen, om vervolgens op de harde banden de race uit te rijden. De enige tweestopper laat een strategie zien, waarmee de coureur tweemaal 19 ronden op de soft banden rijdt en vervolgens met de mediums de race uitrijdt.

De door Pirelli aangestipte strategieën gelden alleen als leidraad en zijn gebaseerd op theoretische omstandigheden. Alles valt en staat bij de weersomstandigheden en of er een safety car op de baan komt, want dan is het 'Ieder voor zich en God voor ons allen'.

De race voor de Grand Prix van de Verenigde Staten begint zondagavond om 20:10 uur Nederlandse tijd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.