VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Pirelli blikt vooruit op GP Portugal: "Een duik in het onbekende"

Pirelli blikt vooruit op GP Portugal: "Een duik in het onbekende"
© Pirelli

Voor de Grand Prix van Portugal neemt Pirelli de hardste bandensoort mee naar Portimão. De Formule 1-race is voor de coureurs een sprong in het onbekende, want de sport was nooit eerder te gast op het circuit in het zuiden van de Algarve.

De banden hebben dit seizoen enkele keren een beslissende factor gespeeld tijdens een race. Dat kan ook in Portugal het geval worden aangezien het circuit behoorlijk zwaar zal zijn voor het rubber. Dat is ook de reden dat Pirelli niet anders kon dan de hardste bandensoort selecteren voor het raceweekend op Circuit Portimão.

"Het is voor de eerste keer dat we aan een double-header beginnen waarbij beide circuits nieuw zijn voor de Formule 1 - in het hybride tijdperk", steekt Pirelli-baas Mario Isola van wal. "We beginnen in Portimão, een circuit wat zijn Grand Prix-debuut maakt. Hoewel F1 daar nog nooit eerder heeft geracet, hebben we enige ervaring met dit circuit - door de GT-series en de world-superbikes. Dit moet ons een goed idee geven van wat we kunnen verwachten."

"Het is absoluut spectaculaire locatie en we denken dat de coureurs ervan zullen genieten om daar te racen", vervolgt de Italiaan. "Portimão stelt hogen eisen aan de banden en dat kan geaccentueerd worden door warm weer, daarom hebben we de drie hardste compounds meegebracht."

Omdat het circuit naar de verwachten van Pirelli zwaar zal zijn voor de banden wijkt de Italiaanse bandenfabrikant af van de voor dit jaar gebruikelijke acht setjes soft banden, drie setjes medium en twee setjes harde banden. "De coureurs krijgen een setje soft minder, maar krijgen daarvoor in de plaats een set extra harde banden."

Tijdens de eerste dertig minuten van de tweede vrije training op vrijdag gaan de coureurs ongemarkeerde banden gebruiken. Deze ongemarkeerde banden zijn de banden voor 2020 en worden na de 30 minuten in VT2 weer ingeleverd bij Pirelli.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.