Pirelli-baas Mario Isola zondag positief op COVID19 getest

Mario Isola is positief op het coronavirus getest. Dat maakte de Formule 1 vandaag bekend. De Italiaan werd zondag in Turkije tijdens een reguliere testronde getest en bleek het ziekmakende virus bij zich te dragen. De Pirelli-baas is direct in quarantaine gegaan.

Pirelli-baas Mario Isola zondag positief op COVID19 getest
© Pirelli | Mario Isola praat met de pers op vrijdag | F1 GP Rusland 2020

Mario Isola is na de positieve uitslag direct in quarantaine gegaan. Alle personen waarmee de Italiaan in contact heeft gestaan zijn zondag direct opnieuw getest, maar daar uit zijn geen nieuwe positieve gevallen van COVID19 gemeld.

De volgende Grand Prix, die in Bahrein wordt gehouden, vindt plaats over iets minder dan twee weken. In theorie heeft de Italiaanse bandenbaas tijd genoeg om te herstellen, mitsdien hij milde klachten heeft, en uiteindelijk weer negatief te testen op het coronavirus. Voorlopig moet Isola in quarantaine.

Lees hieronder verder

Mario Isola is niet de enige vooraanstaande persoon in de paddock die dit jaar positief testte op COVID19. Na Sergio Pérez en Lance Stroll, werd vorige week ook bij interim Williams-teambaas Simon Roberts sporen van COVID19 aangetroffen. De Britse teambaas ontbrak dan ook bij de Turkse Grand Prix.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1CoronavirusCOVID19F1 GP TurkijeF1 GP Turkije 2020Mario IsolaPirelli
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.