Pirelli: "2020-banden beste optie voor nieuwe seizoen"

Woensdag eindigde de laatste bandentest op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Daarmee is er een einde gekomen aan alle Formule 1-actie in 2019. Pirelli is tot de conclusie gekomen dat het laatste product - wat uit de bandenfabriek in Milaan is gekomen - de beste optie is voor het nieuwe seizoen.

Pirelli: "2020-banden beste optie voor nieuwe seizoen"
© Pirelli

Het ligt nog steeds niet vast met welke banden er in het GP-seizoen 2020 gereden wordt. Het kan zijn dat de nieuwste banden gebruikt worden of dat de banden van 2019 gebruikt worden. Feitelijk had dit besluit al uiterlijk op 1 september vast moeten liggen, maar dat is niet het geval geweest. Naar aanleiding van de bandentest in Abu Dhabi zal er een beslissing genomen worden.

Volgens Pirelli zijn de nieuwe banden - de 2020-versie - de beste optie voor het nieuwe GP-seizoen. Hierin is meegenomen dat de Formule 1-bolides tijdens de winter gaan evolueren. "We hebben twee testdagen achter de rug waarin de 2020-banden getest zijn, onder omstandigheden die vergelijkbaar zijn met de rest van het seizoen", aldus Pirelli-baas Mario Isola. "Het ging er vooral om dat de teams de gelegenheid kregen om de 2020-banden te proberen en te vergelijken met de 2019-banden. Ook al hebben de teams hun eigen programma's gedraaid, toch hebben ze een redelijk goed beeld gekregen van de verschillen tussen de twee bandenversies."

"Gezien de voorspelde evolutie van de auto's voor volgend seizoen, zijn wij van mening dat de 2020-banden de beste optie is voor het nieuwe seizoen, maar we staan er natuurlijk voor open om met de 2019-banden te blijven werken als de meeste teams dit wensen", aldus de Italiaan.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.