Pink Panthers verlaten China zonder punten

Helaas geen punten voor beide Pink Panthers van het Force India Formule 1 team tijdens de 2018 HEINEKEN Grand Prix op het Shanghai International Circuit. Ocon ging als twaalfde over de streep, teamgenoot Pérez deed het net iets beter en zag de zwart-wit geblokte vlag vanaf een elfde plek.

Pink Panthers verlaten China zonder punten
©Racing Point

Pérez had een slechte start, ging even van de baan en verloor een flink aantal plekken en moest achter zijn Franse teamgenoot de race opnieuw aanvangen. Het was een mooie race voor de beide Pink Panthers die na de eerste pitstops het gevecht aan moesten met de coureurs van Toro Rosso en Williams F1.

Esteban Ocon en Sergio Pérez waren in het laatste gedeelte van de race met elkaar aan het vechten waarbij Pérez de druk vol op zijn jongere teamgenoot zette. Pérez verschalkte dan in de 53e ronde zijn teamgenoot met zicht op die ene punt die zo belangrijk is. Dat lukte helaas net niet meer. Pérez zal wellicht tevreden zijn maar heeft wel plekken moeten toegeven omdat hij vanaf een 8e plek mocht starten. Ocon won uiteindelijk niet. Hij eindigde waar hij begon.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.