Pink Panthers leggen in Baku beslag op vierde startrij

Force India F1 kan een feestje vieren. Beide Pink Panthers startten morgen tijdens de Grote Prijs van Azerbeidzjan in de top tien. Ocon vanaf een prachtige 7e plek, zijn teamgenoot Perez vanaf P8.

Pink Panthers leggen in Baku beslag op vierde startrij
Foto: Sergio Pérez #11 (Force India) - Bron: Force India Media

Dat Ocon en Perez beiden in de top 10 zouden starten was al de verwachting gezien de prestaties in de vrije trainingen op vrijdag en voorafgaand aan de kwalificatie. Esteban Ocon ging als eerste naar buiten om een tijd te zetten. Perez ging er al snel achteraan. Net als de rest van het veld werden ze even opgehouden door het uitvallen van Grosjean. Ocon zette halverwege Q1 een 2e tijd neer. Perez verremde zich in de eerste stint en verbeterde zich niet. Hij liet echter zien in de laatste stint van het goede race hout gesneden te zijn en reed zich naar een P10.

In Q2 deden beide heren prima zaken en eindigden op P5 en P8. Zij lieten zich niet van de wijs brengen en lieten zien dat zij de hoge verwachtingen waar maakten. In Q3 waren ze sneller dan beide Renaults en dat is een prima prestatie. Dit zal voor het team aanvullen als een overwinning en dit is ook waar het team thuis hoort.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET