Pierre Gasly zit nog aan de veilige kant van de 'rode lijn'

Ondanks dat Pierre Gasly in Oostenrijk op een ronde werd gezet door Max Verstappen geniet de Fransman altijd nog het vertrouwen van Red Bull-teambaas Christian Horner. Gasly heeft het als teamgenoot van Verstappen alles behalve makkelijk. De geruchten rondom een mogelijke vervanging van de Fransman bij de Oostenrijkse renstal leken vorige week steeds meer op te zwellen, maar voorlopig zit de Fransman nog aan de veilige kant van de 'rode lijn'.

Pierre Gasly zit nog aan de veilige kant van de 'rode lijn'
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen had begin vorige week al een poging gedaan om de geruchten de kop in te drukken door te zeggen dat er geen sprake is van een vervanging van Pierre Gasly. Die woorden zijn nu door teambaas Christian Horner bevestigd. "Er is geen intentie om Pierre te vervangen. Hij is onze coureur, we werken met hem samen en proberen er het maximale uit te halen. We doen er alles aan om hem door deze moeilijke periode heen te helpen”, aldus Horner in gesprek met Motorsport.com.

De Britse teambaas weet dat Gasly het niet gemakkelijk heeft en dat hij een bijzonder sterkte teamgenoot naast zich heeft staan. De lat ligt dus ontzettend hoog. "Max presteert week in week uit op een hoog niveau en dat voert de druk bij Pierre om ook te presteren natuurlijk op." Maar, zo zegt Horner. "Ik denk dat hij een frisse start nodig heeft. We weten wat hij kan en moeten op de een of andere manier een reset in zijn hoofd doen en opnieuw beginnen. We blijven achter hem staan en in hem geloven."

Max Verstappen liet aan het begin van vorige week de volgende woorden optekenen. "Pierre [Gasly] wordt niet vervangen. Het is een prima gozer en echt iedereen probeert hem te helpen op elk gebied. Hij rijdt sowieso het seizoen uit bij Red Bull Racing", wist de Nederlander.Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET