Pierre Gasly verrast met P5: "Ik kijk uit naar de race op zondag"

Pierre Gasly heeft de afgelopen twee dagen vriend en vijand verrast. De 'geplaagde' Fransman wist maar niet hoe hij de Red Bull RB15 'aan de praat' moest krijgen. Maar het heeft er alle schijn van dat de Franse Red Bull-rijder eindelijk zijn 'mojo' weer heeft gevonden.

Pierre Gasly verrast met P5: "Ik kijk uit naar de race op zondag"
© Pirelli F1 Media

Tijdens alle sessies voor de Britse Grand Prix, die vooraf gingen aan de kwalificatie op Silverstone, was Gasly zijn teamgenoot Max Verstappen te snel af. Alleen tijdens de kwalificatie op zaterdagmiddag moest de Red Bull-rookie zijn meerdere weer erkennen in zijn Nederlandse teamgenoot.

Niettemin is het verschil - tussen hemzelf en Verstappen - een stuk kleiner als in de voorgaande Grands Prix. Een loftrompet voor hem zelf en het Red Bull-team mag dus absoluut best worden afgestoken. "Ik denk dat we een grote stap voorwaarts hebben gemaakt dit weekend", steekt Gasly van wal. "Het was belangrijk om een goede startpositie te vergaren."

"De vrije trainingen verliepen erg goed, we hebben sinds vrijdag goed gewerkt en ik was erg blij met de auto toen we de kwalificatie in gingen", vervolgt de Franse teamgenoot van Max Verstappen. "Mijn ronde in Q3 was niet perfect, maar we mogen tevreden zijn met de vijfde startpositie en daarnaast starten we ook nog op de medium banden."

"Het hele weekend is - tot nu toe - erg positief verlopen en alles wordt steeds beter. Dus nu richten we ons op morgen [zondag]. Onze racesnelheid is goed, zo bleek vrijdag en ik denk dat we een goede auto hebben en ik kijk erg uit naar de race op zondag", aldus Pierre Gasly.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.