Pierre Gasly rijdt zeer verdienstelijk naar P7 in Monaco

Pierre Gasly heeft zichzelf en Scuderia Toro Rosso een zeer grote dienst bewezen door als zevende over de eindstreep te rijden tijdens de Grote Prijs van Monaco. Zijn teamgenoot Brendon Hartley finishte niet.

Pierre Gasly rijdt zeer verdienstelijk naar P7 in Monaco
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Hartley kon er dit keer weinig aan doen. Hij werd in de 72e ronde geëlimineerd door Charles Leclerc die door zijn remmen heen trapte en geen kant meer op kon. Het team riep nog over de radio dat Brendon plaats moest maken, maar het mocht niet meer baten. Leclerc raakte hem vol van achteren. Hartley kon nog wel de pits halen, maar moest uitstappen. De auto was niet meer te repareren. Dat is jammer want hij lag op een mooie elfde plek.

Dan Pierre Gasly, hij kwalificeerde zich al prima op een 10e plek en de verwachting was al dat hij meer naar voren zou kunnen duiken. Dat deed hij prima! De Fransman liet zich niet echt onder druk zetten van de ervaren coureurs. Een bijzonder detail: voordat Gasly stopte in de 38e ronde, was Gasly op zijn behoorlijk versleten supersofts 1.2 seconden sneller dan Ricciardo en Vettel op P1 en P2. Hij kwam in de 38e ronde binnen en kwam terug op de tiende plek, voor Carlos Sainz. Dat was cruciaal. Hij ging nog op jacht naar Verstappen die voor hem reed, hij zou op papier de Nederlander hebben kunnen inhalen. Het team maande hem echter de rust te bewaren omdat Verstappen nog naar binnen moest. Dat deed hij en schoof dus makkelijk een plek op.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Hülkenberg zat aan zijn staart in de strijd om de 7e plek en ook Verstappen schoof aan. Die situatie werd opgelost door de virtual safety car die kwam door de eliminatie van zijn teamgenoot. Maar Gasly heeft opnieuw vriend en vijand verrast met zijn fantastische race. Dat belooft wat voor Canada.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.