Pierre Gasly rijdt zeer verdienstelijk naar P7 in Monaco

Pierre Gasly heeft zichzelf en Scuderia Toro Rosso een zeer grote dienst bewezen door als zevende over de eindstreep te rijden tijdens de Grote Prijs van Monaco. Zijn teamgenoot Brendon Hartley finishte niet.

Pierre Gasly rijdt zeer verdienstelijk naar P7 in Monaco
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Hartley kon er dit keer weinig aan doen. Hij werd in de 72e ronde geëlimineerd door Charles Leclerc die door zijn remmen heen trapte en geen kant meer op kon. Het team riep nog over de radio dat Brendon plaats moest maken, maar het mocht niet meer baten. Leclerc raakte hem vol van achteren. Hartley kon nog wel de pits halen, maar moest uitstappen. De auto was niet meer te repareren. Dat is jammer want hij lag op een mooie elfde plek.

Dan Pierre Gasly, hij kwalificeerde zich al prima op een 10e plek en de verwachting was al dat hij meer naar voren zou kunnen duiken. Dat deed hij prima! De Fransman liet zich niet echt onder druk zetten van de ervaren coureurs. Een bijzonder detail: voordat Gasly stopte in de 38e ronde, was Gasly op zijn behoorlijk versleten supersofts 1.2 seconden sneller dan Ricciardo en Vettel op P1 en P2. Hij kwam in de 38e ronde binnen en kwam terug op de tiende plek, voor Carlos Sainz. Dat was cruciaal. Hij ging nog op jacht naar Verstappen die voor hem reed, hij zou op papier de Nederlander hebben kunnen inhalen. Het team maande hem echter de rust te bewaren omdat Verstappen nog naar binnen moest. Dat deed hij en schoof dus makkelijk een plek op.

Het venijn zat hem in de staart van de wedstrijd. Hülkenberg zat aan zijn staart in de strijd om de 7e plek en ook Verstappen schoof aan. Die situatie werd opgelost door de virtual safety car die kwam door de eliminatie van zijn teamgenoot. Maar Gasly heeft opnieuw vriend en vijand verrast met zijn fantastische race. Dat belooft wat voor Canada.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET