Pierre Gasly opent als snelste op Silverstone, derde plek Verstappen

Pierre Gasly opent als snelste op Silverstone, derde plek Verstappen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Piere Gasly heeft verrassend het eerste bedrijf voor het Britse GP-weekend als snelste afgesloten. De Fransman reed in VT1 een ronde van 1:27.173 en liet daarmee Mercedes-rijders Valtteri Bottas ruimschoots achter zich. Max Verstappen reed de derde tijd, maar moest bijna een seconde prijs geven op zijn teamgenoot. Hamilton sloot aan als vierde man op de tijdenlijst.

De reden dat Gasly zo snel kon zijn had naar alle waarschijnlijkheid te maken dat hij een kwalificatierun uitprobeerde. Terwijl alle andere coureurs hun standaard vrijdagrondjes reden stoof Gasly in de slotfase van de eerste vrije training naar de top van de tijdenlijst. In ieder geval een lekker opsterker voor de teamgenoot van Max Verstappen, want de Fransman zal het de komende races nodig hebben.

Tijdens de gehele sessie gleden hier en daar coureurs van de baan. De asfaltlaag is hagelnieuw en moet nog even ingereden worden, daarbij hielp de regen totaal niet. Max Verstappen kreeg daarmee te maken. Met nog ongeveer 30 minuten op de klok glipte de RB15 nog net niet onder de Nederlander vandaan. De baan werd te nat om voluit te gaan.

Er was geen regen voorspeld, maar die viel wel, ook al was het van korte duur. Het mocht niet echt een naam hebben, maar de coureurs konden door de vochtige baan niet voluit rijden. En dus koos iedereen de pits op. Na een minuut of acht gingen de eerste coureurs, met nog ongeveer 8 minuten weer de baan op.

Hamilton, Bottas, Vettel en Leclerc reden hun eerste ronde na de korte onderbreking op de intermediates (regenbanden), maar daar was helemaal geen reden voor. Wellicht houden Mercedes en Ferrari er rekening mee dat het later vandaag, dan wel morgen toch nog gaat regenen en wilden ze even kijken hoe de banden zich gedroegen op het nieuwe asfalt op Silverstone.

Romain Grosjean, die dit weekend met de oude VF-19 versie van Haas rijdt, kwam wat nonchalant de pitstraat uit en reed meteen zijn voorvleugel eraf. Terwijl hij de ronde uitreed vielen er nog onderdelen van de voorkant af. Hierop werd de virual safety car ingesteld.

De eerste training werd ook nog gedurende een korte periode afgevlagd met een code rood toen de Alfa Romeo van Kimi Räikkönen er helemaal mee ophield.

Vanmiddag om 15:00 uur zal de tweede vrije training van start gaan. Mogelijk valt er dan weer wat regen, ook al was dat niet voorspeld.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.