Pierre Gasly na missen WK-punt: "Redelijk een lastige race"

Pierre Gasly na missen WK-punt: "Redelijk een lastige race"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly moest vandaag op de blaren zitten, dankzij het Red Bull Racing-team. Tijdens de kwalificatie verrekende het team zich en kreeg Gasly zijn RB15 niet verder dan het eerste deel van de kwalificatie. De Fransman moest als gevolg daarvan vandaag als zeventiende aan zijn race in Australië beginnen.

Ondanks de misser van het team kon de Franse Red Bull-rijder in de race toch behoorlijk wat plaatsen goed maken. Maar in de eindfase van de race kwam Gasly Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat tegen. De Rus reed op de tiende positie en was niet van plan zijn positie op te geven, het ging immers om een felbegeerd WK-punt. En dat deed de Rus met succes, Gasly kwam als elfde over de meet en moest het doen met nul punten.

"Het was een redelijk lastige race voor mij. Door de grote achtervleugels kon ik de startlichten niet goed zien. Ik moest dus reageren op wat de anderen voor mij deden. Ik verloor hierdoor zelfs een paar plekken.", onthult Gasly. "Vervolgens kwam ik in verkeer terecht en zelfs met DRS kon ik hier niet inhalen. Toen bleef er ook nog wat rommel in mijn voorvleugel hangen en dat hielp me ook al niet. Ik probeerde van alles maar het was niet genoeg."

Intussen kijkt Gasly toch al weer uit naar de volgende race over twee weken. "Bahrein is een race die ik echt leuk vind. En nu hebben we gezien dat de auto competitief is dus we blijven er voor gaan, blijven gefocust en gaan er over twee weken vol in", aldus de gemotiveerde teamgenoot van Max Verstappen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.