Pierre Gasly krijgt mogelijk tot de zomerstop om te presteren

Wie het stoeltje van Pierre Gasly zou kunnen gaan overnemen bij Red Bull is niet direct duidelijk, maar dat de 23-jarige Fransman een laatste waarschuwing heeft gekregen, mogen duidelijk zijn. "Gasly moet nog voor de zomerstop presteren", aldus de teammanager dr. Helmut Marko.

Pierre Gasly krijgt mogelijk tot de zomerstop om te presteren
©Red Bull

In een interview met Auto Bild is Marko duidelijk over Gasly die tot op heden behoorlijk tegenvalt bij Red Bull Racing. Teamgenoot Max Verstappen is veel sneller en presteert ook veel beter gedurende de races tot op heden. Waar de Nederlander al drie podiums waaronder een overwinning heeft behaald, is het beste resultaat van Gasly een vijfde plaats in Monaco.

De gedroomde overstap vanuit het zusterteam Toro Rosso eind vorig jaar leek een prachtig verhaal te gaan worden. Gasly had er enorm veel zin in en was zeer gemotiveerd met het nieuwe avontuur voor de boeg. De gezonde sfeer sloeg al snel om tijdens de wintertests. In de slotfase van zijn eerste dag schoof de opvolger van Daniel Ricciardo van de baan tegen de afzetting aan. De schade was te overzien, maar het vertrouwen nam al wat af in het hoofd van Gasly.

In de tweede testweek en de laatste testdag van de 23-jarige coureur uit Rouen ging het opnieuw mis. Ditmaal was de klap veel harder en de RB15 was volledig vernield. Een klassieke fout was de oorzaak aangezien de coureur in kwestie met een wiel het gras raakte. De controle was meteen weg en zodoende schoot de Red Bull van het asfalt. De hele nacht moest het team aan de bak om ervoor te zorgen dat de laatste testdag van Max Verstappen door kon gaan. De bolide werd weer helemaal opgebouwd, maar alsnog kon de Nederlander nauwelijks aan de bak. Tijdens het rijden kwamen er toch nog problemen boven tafel waarna het team vroegtijdig moest stoppen.

De nare ervaringen van de twee testweken zorgden ervoor dat Gasly zeer nerveus aan het seizoen begon. Het resulteerde in zeer magere resultaten waarbij hij sinds Canada ook iedere race op een ronde is gezet door de leider in de race. Het magere resultaat in Oostenrijk was echter deels te verwijten aan het team aldus Marko. "We hadden een verbeterde voorvleugel meegenomen die zorgde voor een grote stap voorwaarts".

"Helaas hadden we maar een exemplaar en die was voor Max. Ondanks dat moet Pierre het echt beter doen. Wanneer hij iemand wilt inhalen verliest hij teveel tijd. Tot de zomerstop moet hij blijven presteren en ik denk dat wij hem kunnen helpen", daarmee steekt Marko zijn jonge pupil ook nog wat moed in de schoenen.

De geruchten nemen steeds maar toe dat Daniil Kyvat weer teruggehaald wordt bij de Oostenrijkse formatie. De Rus werd in mei 2016 aan de kant gezet voor Max Verstappen. Kyvat presteert inmiddels weer beter bij Toro Rosso en zou overwogen worden om Gasly te vervangen. Ook Nico Hülkenberg zou mogelijk in beeld zijn bij Red Bull, maar dat ontkende Marko laatst.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race