Pierre Gasly herpakt zich: "Ik merk dat het vooruit gaat"

Maandenlang lag Red Bull-coureur Pierre Gasly in de media onder vuur. De prestaties van de Fransman lieten te zwaar wensen over. Gemiddeld was Gasly per ronde ongeveer 0,6 seconde te langzaam ten opzichte van zijn teamgenoot Max Verstappen. Maar sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië lijkt de voormalig GP2-kampioen zich zelf weer herpakt te hebben.

Pierre Gasly herpakt zich: "Ik merk dat het vooruit gaat"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de kwalificatie in Silverstone nam Pierre Gasly de vijfde plek voor zijn rekening. Weliswaar stond Gasly achter Max Verstappen met een verschil van 0,3 seconde, maar wist hij Sebastian Vettel in de Ferrari voor te blijven. Ook in de race was de Fransman sneller dan Sebastian Vettel, die hij zelfs op een gegeven moment wist in te halen.

"De stap vooruit is tot stand gekomen door verschillende veranderingen", steekt Gasly van wal in Hockenheim. "Al deze veranderingen maken het verschil. Ik wil niet te veel in detail treden, maar wat we nu doen werkt. Ik zit nog steeds in een leerproces, maar ik merk dat het vooruit gaat."

Red Bull-teambaas Christian Horner sprak in Silverstone zelfs over een compleet andere coureur, maar dat weerlegd Gasly. "Ik denk dat ik nog steeds dezelfde ben. Ik doe iedere keer weer mijn best. Ik hoef mijn rijstijl niet te veranderen. Ik heb altijd geweten dat ik snel genoeg ben om tegen de besten te vechten", aldus Pierre Gasly.

Nu is het zaak voor de Fransman dat hij zijn gevoel met de RB15 vasthoudt en verder kan groeien. "Het weekend in Silverstone was leuk, het was leuk om op de baan te knokken. Ik had eindelijk het gevoel met de auto kon rijden zoals ik wil. Daar wordt je dan weer vrolijk van. Nu gaat het erom de auto iedere keer weer zo te krijgen dat ik me comfortabel voel."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister