Pierre Gasly heeft een lastige Franse Grand Prix in het vooruitzicht

Pierre Gasly werd in 2019 de teamgenoot van Max Verstappen en daarmee werd de lat meteen erg hoog gelegd voor de Fransman. Gasly ziet Verstappen als zijn perfecte meetpunt en probeert zich uit alle macht op te trekken aan zijn jongere teamgenoot.

Pierre Gasly heeft een lastige Franse Grand Prix in het vooruitzicht
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Een last-minute setup-wijziging aan zijn RB15 nog voor de kwalificatie, nota bene de setup van Verstappen, was er mede debet aan dat de 23-jarige Fransman bijna een seconde te kort kwam op de Nederlander.

De thuisrijder van Red Bull Racing kijkt nu tegen de kont van onder andere Daniel Ricciardo en de twee McLaren's van Sainz en Norris aan. Op papier moet Gasly tijdens de race sneller zijn dan het genoemde trio, maar dan moet hij er nog wel 'even' voorbij en dat zal niet makkelijk worden, zo niet een haast onneembare hindernis.

Pierre Gasly staat onder druk en dat is eigenlijk al vanaf de wintertests. Hij staat met 8-0 achter op Verstappen in de kwalificaties en het verschil in punten is ook enorm te noemen, 88 tegen 36 in het voordeel van Max Verstappen.

De Fransman wil natuurlijk het beste van zichzelf laten zien aan het Franse publiek en het helpt natuurlijk dat hij voor duizenden Franse fans mag rijden, maar het zal ook extra druk voor de Franse Red Bull-coureur.

Voelt Gasly wellicht de hete adem van Red Bull-adviseur dr. Helmut Marko in zijn nek?Formule 1 podcast

Grand Prix Italië - Wat een race wat een race. Max moest achteraan starten en verremde zich voor de chicane. We hebben een mooi gevecht gezien tussen Leclerc en Hamilton die ronde lang met elkaar in gevecht waren.
Klik, beluister en GENIET