Pierre Gasly gefrustreerd na uitval, Brendon Hartley op P12

Toro Rosso heeft geen punten gehaald tijdens de Grote Prijs van Spanje. Zeer telerustellend voor het team dat zeker gezien de plek waarop Pierre Gasly mocht starten mogelijk had geweest. Hartley eindigde op plek 12 en Gasly finishte niet. Het team heeft belangrijke punten laten liggen.

Pierre Gasly gefrustreerd na uitval, Brendon Hartley op P12
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Gasly was zwaar teleurgesteld nadat hij betrokken was bij de crash veroorzaakt door Grosjean. De Fransman kon zijn landgenoot niet ontwijken nadat hij spinde: “Jongens, een mega crash, mega crash, ik kan het niet geloven!” aldus Pierre over de boardradio waarin de emotie doorklinkt nadat enkele woorden waren vervangen door wat piepjes. “Het was een frustrerende dag, ik hoopte dat ik er langs zou komen, maar dat lukte niet.”

Hartley kreeg voorafgaand aan de race van de stewards toestemming om te gaan racen nadat hij zich niet heeft kunnen kwalificeren door zijn crash in VT3. Hij kreeg 3 plekken gridstraf, niet dat het wat uitmaakte, want hij zou starten van de laatste plek. Wel petje af voor het team, dat in zeer korte tijd de auto compleet moest opbouwen. Hartley bleef uit de mêlee in de chaotische beginfase maar sloeg verder geen deuk in een pakje boter. Maar door zijn vroege pitstop tijdens de safety car situatie leverde het hem wel voordeel op.

Het laatste deel van de race was vooruit uitzitten voor Hartley, door het uitvallen van onder andere Ocon en Vandoorne schoof hij steeds een plekje op. Hartley vergooide vervolgens zijn 12e plek aan het einde van de race. Hij was in gevecht met Ericsson en dat was stuivertje wisselen. Uiteindelijk was P12 het hoogst haalbare voor de Nieuw Zeelander en dus Toro Rosso.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.