Pierre Gasly 'best of the rest' in Canada, Brendon Hartley crasht

Toro Rosso heeft geen punten gehaald tijdens de Grote Prijs van Canada. Brendon Hartley finishte niet en Pierre Gasly eindigde op de meest ondankbare plaats, namelijk elfde.

Pierre Gasly 'best of the rest' in Canada, Brendon Hartley crasht
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Het was drama voor het Italiaanse team. Hartley had zich prima gekwalificeerd op een twaalfde plek. Hij had het voordeel van de update op zijn motor en dat was te merken tijdens de kwalificatie. P12 betekende een grote kans op punten. Maar die droom was na elke seconden in de race voorbij.

Hartley raakte hard de muur omdat Stroll zijn F1 bolide niet onder controle had en Hartley de muur in duwde. Hij werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gestuurd voor een scan. Daarbij was de voorspelling toch weer uitgekomen, namelijk 54% kans op een safety car.

Gasly had niet zo’n goede kwalificatie. Tijdens de kwalificatie had Gasly zijn oude motor, maar het team had besloten toch de nieuwe erin te schroeven om te kunnen scoren. Dit betekende dat hij door alle penalty’s bijna achteraan startte; een negentiende plek.

Net voor Grosjean die helemaal geen tijd had neergezet. Het team twitterde voorafgaand aan de race nog: “Het zal een zware race worden voor Pierre, maar gelukkig is het een vechter!” Daarmee geeft het team aan veel vertrouwen in de jonge Fransman te hebben.

Toro Rosso moet punten scoren om zo hoog mogelijk te eindigen. 5e of 6e in de constructeurs titel betekent namelijk enkele miljoenen meer of minder. Gasly was behoorlijk ontketend maar kon uiteindelijk die felbegeerde plek in de top 10 niet meer halen. Dat betekende dus nul punten maar wel met opgeheven hoofd richting Frankrijk; de thuiswedstrijd voor Gasly.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:
Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.