Peter Windsor: "Verstappen in 2020 grootste uitdager van Hamilton"

Peter Windsor denkt dat de zevende wereldtitel voor Lewis Hamilton geen 'appeltje-eitje' gaat worden. De Brit kan vooral, zoals stelt de journalist in zijn persoonlijke vlog, tegenstand verwachten van Max Verstappen en Charles Leclerc.

Peter Windsor: "Verstappen in 2020 grootste uitdager van Hamilton"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton gaat in 2020 op jacht naar zijn zevende wereldtitel in de Formule 1, om zichzelf op gelijke hoogte te brengen met Michael Schumacher, die vandaag 3 januari 51 jaar is geworden. Windsor, die op 8 maart 1986 als enige passagier in de gehuurde Ford Sierra zat toen Sir Frank Williams zijn bijna fatale ongeval meemaakte, denkt dat Hamilton de grootste kanshebber op de wereldtitel is, maar hij voorspelt dat Verstappen en Leclerc mee gaan doen om de hoofdprijs.

"Als we kijken naar het kampioenschap bij de coureurs, dan hebben Charles Leclerc en Max Verstappen de beste kans om Lewis Hamilton uit te dagen. Van deze twee heeft Max volgens mij een grotere kans om de titel van Lewis af te pakken", zegt Windsor in zijn persoonlijke vlog van 31 december 2019. De 67-jarige journalist heeft een verklaring voor deze stelling.

"In het geval van Leclerc zal het lastig worden om Vettel te verslaan. Hij zal absoluut punten wegpakken bij Charles, terwijl Michael Schumacher ons in het verleden al liet zien: als je een kampioenschap wil winnen, kan je het niet accepteren dat je teamgenoot ook maar een halve punt van je afpakt. Dat is uiteindelijk - en dat is in het verleden wel gebleken - waarop het kampioenschap beslist kan worden."

Daarentegen zal Alexander Albon een gewillige tweede viool-speler zijn. Hij zal Max Verstappen, ook al denkt hij zelf in 2020 Verstappen qua snelheid te kunnen benaderen, geen strobreedte in de weg leggen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.