VT31 okt - 10:00
QUALI31 okt - 14:00
RACE 1 nov - 13:10

Pérez verslaat Stroll opnieuw: "Vechten voor sterk resultaat"

Pérez verslaat Stroll opnieuw: "Vechten voor sterk resultaat"
© Racing Point | Sergio Pérez tijdens de trainingen op vrijdag in Rusland 2020

Lance Stroll werd zaterdag in de kwalificatie in Rusland voor de zoveelste keer verslagen door zijn teamgenoot Sergio Pérez. Ondanks dat Stroll over het nieuwste materiaal beschikt, wist de Canadees niet voor zijn Mexicaanse teamgenoot te komen.

Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer legt uit waarom het zaterdagmiddag zover kwam. Nadat Sebastian Vettel zijn Ferrari compleet vernielde en voor een neutralisatie zorgde, liep de temperatuur de motor van Lance Stroll te hoog op. "Tijdens de onderbreking probeerde veel teams voor een laatste run een goede positie in de pitlane te krijgen. We probeerden te voorspellen wanneer de herstart zou plaatsvinden, maar helaas duurde het wat langer", aldus Szafnauer.

"Als gevolg hiervan raakte de motor oververhit en moesten we Lance vragen om de motor af te zetten. Nu is hij wel vrij om te kiezen op welke banden hij start. Dus ik verwacht morgen een sterke prestatie van hem."

Over verhitte Mercedes-motor of niet, het hele weekend was Pérez sneller dan zijn jongere teamgenoot, net als op Mugello, Monza, Spa en Catalunya. Het leek er sowieso al op dat de 30-jarige coureur uit Guadalajara - die zondagmiddag als vierde start - het zoontje van de baas ging verslaan.

Pérez, die vanwege het missen van twee Grands Prix door een Covid-19-besmetting in de tussenstand 14 punten minder heeft om mee te pronken, voelt zich geïnspireerd door zijn goede resultaat op zaterdag en ziet mogelijkheden om het ereschavot te bereiken. "Het was wat lastiger in deze sessie omdat de wind constant veranderde en de neutralisatie er tussendoor kwam", aldus Pérez.

Ondanks dat hij op een zeer bedenkbelijke manier aan de kant is geschoven door Racing Point, is Pérez niet rancuneus richting de formatie die volgend jaar in zee gaan met Sebastian Vettel. "Het was een geweldige prestatie van het hele team dat we de sessies zo goed aan elkaar hebben geregen en er het maximale uit hebben gehaald", zei Pérez vanuit zijn hart.

Ook al denkt Pérez niet dat hij het serieus kan opnemen tegen de overmacht van Mercedes, toch ziet hij mogelijkheden. "Het podium zal niet gemakkelijk te bereiken zijn. Maar in de lange aanloop naar bocht 2 kan hier van alles gebeuren. Als we een goede start hebben en we houden de banden onder controle, is er van alles mogelijk. We kunnen zeker vechten voor een sterk resultaat."

De Grand Prix Formule 1 van Rusland begint vandaag (zondag) om 13:10 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Lewis Hamilton heeft voor 2021 nog geen nieuw contract. Wat gaat hij doen?
Volgende F1 Grand Prix
Portugal
vrijdag 23 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 24 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 25 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Portugal
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.