Pérez start in USGP vanuit de pits en neemt een WK-punt mee

Pérez start in USGP vanuit de pits en neemt een WK-punt mee
© Pirelli

Sergio Pérez, die zondagavond de race in Austin vanuit de pitstraat moest beginnen, pikte op de valreep een WK-punt mee voor Racing Point F1. En met dat ene punt was de Mexicaan behoorlijk blij.

Nadat Sergio Pérez afgelopen vrijdag, door samenloop van omstandigheden en miscommunicatie, de weegbrug van de FIA miste, kreeg hij door de FIA een fikse straf opgelegd. Hij werd veroordeeld voor het vergrijp en moest zijn tweede thuisrace vanuit de pitstraat beginnen.

Niettemin maakte de Mexicaan een erg goed race mee en kon zo toch nog een WK-punt meenemen uit de Grand Prix van de Verenigde Staten. "We hadden een geweldig race vandaag en we hebben ons als team goed hersteld", steekt Pérez, ook bekend onder de naam 'Checo', van wal. "We hebben een agressieve strategie gehanteerd, door maar een keer te stoppen en we hadden de hele race een goede snelheid."

Maar tegen het eind van de race kreeg Pérez het aan de stok met Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat. De twee gingen in de laatste ronde in gevecht voor he laatste WK-punt in de race, maar dat verliep niet zonder haken en ogen. Kvyat ramde zijn Toro Rosso in een gat wat er niet was en beschadigde de voorvleugel van Pérez, die optisch werd terug verwezen naar de elfde plek. Vlak na de race kreeg Kvyat hiervoor een tijdstraf van tien seconden en verloor daardoor nog een extra positie, waar door hij als twaalfde werd geklassificeerd.

Pérez vervolgt: "In de laatste bocht knalde Kvyat tegen me aan en beschadigde mijn voorvleugel, maar hij werd daarvoor bestraft en wij konden zo de tiende plek pakken. Eén punt betekent voor ons dat we een plek opschuiven in het kampioenschap voor teams, en dat is belangrijk met nog twee race te gaan. Het is 'maar' één punt vandaag, maar hij telt wel mee aan het eind van het seizoen", aldus een blije Sergio Pérez.

Teamgenoot Lance Stroll finishte buiten punten en kwam als dertiende over de eindstreep. Door het WK-punt van Pérez is Racing Point het team van Toro Rosso in de stand om het kampioenschap voorbij gestoken. De voorsprong is 1 WK-punt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Wilt u hier adverteren? Laat u informeren over de mogelijkheden. U krijgt vandaag nog antwoord.
Vraag informatie aan
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk
vrijdag 03 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 04 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 05 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.