Pérez start in USGP vanuit de pits en neemt een WK-punt mee

Sergio Pérez, die zondagavond de race in Austin vanuit de pitstraat moest beginnen, pikte op de valreep een WK-punt mee voor Racing Point F1. En met dat ene punt was de Mexicaan behoorlijk blij.

Pérez start in USGP vanuit de pits en neemt een WK-punt mee
© Pirelli

Nadat Sergio Pérez afgelopen vrijdag, door samenloop van omstandigheden en miscommunicatie, de weegbrug van de FIA miste, kreeg hij door de FIA een fikse straf opgelegd. Hij werd veroordeeld voor het vergrijp en moest zijn tweede thuisrace vanuit de pitstraat beginnen.

Niettemin maakte de Mexicaan een erg goed race mee en kon zo toch nog een WK-punt meenemen uit de Grand Prix van de Verenigde Staten. "We hadden een geweldig race vandaag en we hebben ons als team goed hersteld", steekt Pérez, ook bekend onder de naam 'Checo', van wal. "We hebben een agressieve strategie gehanteerd, door maar een keer te stoppen en we hadden de hele race een goede snelheid."

Maar tegen het eind van de race kreeg Pérez het aan de stok met Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat. De twee gingen in de laatste ronde in gevecht voor he laatste WK-punt in de race, maar dat verliep niet zonder haken en ogen. Kvyat ramde zijn Toro Rosso in een gat wat er niet was en beschadigde de voorvleugel van Pérez, die optisch werd terug verwezen naar de elfde plek. Vlak na de race kreeg Kvyat hiervoor een tijdstraf van tien seconden en verloor daardoor nog een extra positie, waar door hij als twaalfde werd geklassificeerd.

Pérez vervolgt: "In de laatste bocht knalde Kvyat tegen me aan en beschadigde mijn voorvleugel, maar hij werd daarvoor bestraft en wij konden zo de tiende plek pakken. Eén punt betekent voor ons dat we een plek opschuiven in het kampioenschap voor teams, en dat is belangrijk met nog twee race te gaan. Het is 'maar' één punt vandaag, maar hij telt wel mee aan het eind van het seizoen", aldus een blije Sergio Pérez.

Teamgenoot Lance Stroll finishte buiten punten en kwam als dertiende over de eindstreep. Door het WK-punt van Pérez is Racing Point het team van Toro Rosso in de stand om het kampioenschap voorbij gestoken. De voorsprong is 1 WK-punt.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.