Pérez over Ocon: 'Groot talent wat een plek in de Formule 1 verdient'

Sergio Pérez reed in de eerste ronde van de Grand Prix van Singapore zijn teamgenoot Esteban Ocon van de baan. Na de Aziatische Formule 1-race verklaarde Pérez dat hij Ocon nooit had gezien. Later trok Pérez min of meer toch het boetekleed aan.

Pérez over Ocon: 'Groot talent wat een plek in de Formule 1 verdient'
©Force India F1

Toch zou de Mexicaan zou het erg verdrietig vinden als Esteban Ocon in 2019 geen Formule 1 zou rijden, de Fransman zou immers een vaste plek in de Koningsklasse van de autosport verdienen. Zo laat hij weten tegenover Motorsport-Total.com.

"Hij is een groot talent en hij verricht geweldig werk", steekt Checo Pérez van wal. "Hij verdient absoluut een plaats in de Formule 1." Hij vergelijkt de sotuatie van zijn teamgenoot met die van Nico Hülkenberg. De Duitse Formule 1-coureur zat, na een seizoen bij Williams F1, in 2011 in de wachtkamer zat, voordat hij bij Force India aan de slag kon.

Veel heeft volgens Pérez te maken met timing en geluk hebben. "Het is een lastige wereld en er is maar een beperkt aantal mogelijkheden. Het draait allemaal om timing", aldus Pérez. "Coureurs zoals bijvoorbeeld Leclerc komen op het juiste moment, en BAM!, ze zijn er. Je hebt ook wel een beetje geluk nodig in deze sport", aldus Checo.

Ondertussen wordt Esteban Ocon in verband gebracht met een mogelijke entree in de IndyCar-series. Er zijn twee teams die op zoek zijn naar coureurs voor 2019. In totaal gaat het om drie coureurs, Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon en Pascal Wehrlein, die op de rader staan bij twee IndyCar-teams.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.