Pérez nul punten, nadat hij teamgenoot Ocon bruut buitenspel zet

Racing Point Force India heeft zich tijdens de grote prijs van Singapore behoorlijk voor schut gezet. Sergio Pérez was letterlijk op ramkoers en eindigde op een zestiende plek. Teamgenoot Esteban Ocon, die waarschijnlijk zijn laatste Formule 1 race heeft gereden, finishte niet.

Pérez nul punten, nadat hij teamgenoot Ocon bruut buitenspel zet
© Racing Point

Teamwerk is cruciaal in een race, maar opnieuw bleek dat het team niet echt samenwerkte en dan vooral beide coureurs niet. Perez elimineerde zijn Franse teamgenoot al na luttele seconden. Ocon zat aan de buitenkant en zat volgens Pérez in zijn blinde hoek. Hij zou geen ruimte hebben gehad en duwde zijn teamgenoot bruut aan de kant.

De stewards zagen er een normaal race incident in en verdere actie was niet nodig. Dat Ocon daar anders over dacht is logisch. De extreem teleurgestelde coureur wilde echter voor de camera geen commentaar leveren. “Wat zal ik nu nog zeggen, ik race niet meer. Het is gebeurd, het is wat het is.”

Dat Pérez op ramkoers was bleek daarna uit het feit dat hij het lange tijd met Sirotkin aan de stok had. De Mexicaan zat geheel gefrustreerd achter de Rus en kwam er meer dan tien ronden lang niet voorbij. Hij protesteerde fel via de teamradio en vond het een grap dat de stewards er niets aan deden. Deze frustratie eindigde vervolgens in een botsing met de Rus. Hij moest vervolgens naar binnen en verloor veel tijd.

Vervolgens kwam hij de Rus opnieuw tegen. Ondertussen werd hij terecht gestraft met een drive-through. Daarna kwam hij zijn rivaal opnieuw tegen. Beide keren haalde hij de Rus wel normaal in. In de laatste ronde wist hij uiteindelijk nog een plekje van Toro Rosso af te snoepen en haalde Hartley in. Een doekje voor het bloeden, meer niet.

Maar al met al een zeer slecht weekend voor Racing Point India. Na een fantastische top 10 kwalificatie op zaterdag, maar ook met een geldboete van vijfduizend euro en vervolgens nul punten tijdens de race zullen ze de boel eens flink wakker moeten schudden. Dit was namelijk absoluut niet nodig.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race