Pérez nog niet 100%, maar wel strijdlustig: "Wil Verstappen voorblijven"

Sergio Pérez kon na een negatieve Covid-19-test deze week terugkeren bij Racing Point. De Mexicaan miste door het ziekmakende virus de twee races op Silverstone. Ondanks dat hij aan het weekend mocht beginnen voelt hij wel dat hij de vorige twee Formule 1-races heeft moeten missen. Maar toch wil hij de strijd aanbinden met Max Verstappen.

Pérez nog niet 100%, maar wel strijdlustig: "Wil Verstappen voorblijven"
© Racing Point F1

Pérez staat op de vierde startpositie en deelt zo de tweede startrij met Red Bull-coureur Max Verstappen. Ondanks dat hij weet dat de snelheid van zijn Racing Point RP20 inferieur is aan die van de Red Bull RB16 en de Mercedes W11, gaat de Mexicaanse Formule 1-coureur toch proberen om na de start voor Verstappen de eerste bocht in te duiken. Daarna denkt hij er zelfs aan om het gevecht met Mercedes aan te gaan, althans een poging wagen.

"Ik denk aan het gevecht met de leiders [Mercedes en Red Bull]. Als het lukt om Max [Verstappen] bij de start voor te blijven, dan kan ik in de race proberen hem achter mij te houden. Barcelona is niet de gemakkelijkste baan om in te halen", weet Sergio Pérez. "We hebben een geweldige auto, onder alle omstandigheden op verschillende tracks. De auto is snel en stabiel."

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Ondanks zijn plan om Verstappen voor de eerste bocht te verschalken is Pérez ook realistisch. "Qua snelheid zijn we inferieur aan Red Bull, om nog maar te zwijgen van Mercedes, maar wie weet hoe het zal aflopen. Misschien kunnen we in de eerste ronde een voorsprong nemen, we zullen zien", vervolgt de Mexicaan tegenover Sky Sports F1.

Tijdens de laatste race op Silverstone was het in de meeste gevallen noodzakelijk om twee keer de pits op te zoeken voor vers rubber, op een enkel geval na dan. Voor Barcelona gaat het er een beetje om spannen. "Het hangt allemaal af van de eerste sting, de temperatuur van het circuit en de wind, die de balans en de grip van de auto in bochten beïnvloeden. Er staat ons een interessante race te wachten", voegt Pérez toe.

Na twee raceweekenden gemist te hebben, vanwege de Covid-19-besmetting, komt de Racing Point-coureur toch nog wel uithoudingsvermogen te kort. Zo zegt hij zelf. " Ja, vanwege de hitte. Bovendien heb ik de vorige twee races gemist vanwege het virus en voel het fysiek al! De omstandigheden zijn erg moeilijk, en er zijn hoge G-krachten in Barcelona."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 GP SpanjeF1 GP Spanje 2020F1 nieuws 2020Formule 1 2020Max VerstappenRacing PointRacing Point RP20Red Bull F1Sergio Pérez
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.