HongarijeGP Hongarije
VT 1uitslag
VT 2uitslag
VT 3uitslag
QUALIuitslag
RACE 1 aug 15:00

Perez met de hakken over de sloot? "Hij had hydraulische problemen"

Sergio Perez heeft zondag zijn belofte ingelost bij Red Bull Racing. De Mexicaan vroeg vijf races om aan de RB16B te wennen en maakte dat, ook als hij niet gewonnen had, tijdens de race in Baku helemaal waar. Maar het had niet veel gescheeld of ook hij was mogelijk uitgevallen.

Perez met de hakken over de sloot? "Hij had hydraulische problemen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nadat Max Verstappen met een klap op het rechte stuk uitviel, was het aan Sergio Perez om de missie te volbrengen; winnen en de punten meebrengen voor hemzelf en Red Bull Racing. Alles leek op een of andere manier op zijn plek te vallen voor de Mexicaan en de Oostenrijkse renstal. Maar het had zomaar anders kunnen aflopen. Die suggestie wekte Christian Horner tegenover Sky Sports, want Sergio Pérez had een hydraulisch probleem en kon de race bijna niet uitrijden. Dat was dan ook de reden dat Perez na de finishvlag via de boordradio kreeg te horen dat hij zijn auto meteen stil moest zetten.

"Sergio had een hydraulisch probleem en we waren er niet zeker van dat hij het zou halen", onthulde Horner tegenover Sky Sports. "Bij de herstart konden we dus alleen maar verliezen, maar het pakte goed voor ons uit."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Christian HornerF1 GP Azerbeidzjan 2021F1 nieuws 2021Formule 1 2021Red Bull F1Sergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
Formule 1
Up Next
Hongarije
vrijdag 30 juli
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 31 juli
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 01 augustus
Race
15:00 - 17:00
Meer Hongarije GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.