VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Pérez ging buiten zijn 'bubbel' met zijn vrouw op vakantie in Italië

Pérez ging buiten zijn 'bubbel' met zijn vrouw op vakantie in Italië
© Racing Point F1

Gisteravond werd bekend dat Sergio Pérez niet deel mag nemen aan de Grand Prix van Engeland die dit weekend staat gepland. De Mexicaan is besmet geraakt met het coronavirus. Nu lijkt het er echter op dat Pérez een onnodig risico heeft genomen.

Racing Point-coureur Sergio Pérez zit in isolatie, aangezien de Mexicaan tot twee keer toe positief is getest op het coronavirus. Hierdoor kan hij dit weekend niet deelnemen aan de Britse Grand Prix op het circuit van Silverstone. Racing Point gaat zeer waarschijnlijk Nico Hülkenberg in de roze bolide zetten om de lege stoel op te vullen.

Volgens ESPN heeft Pérez deze ellende volledig aan zichzelf te wijten. Na de Hongaarse Grand Prix ging de 30-jarige coureur met zijn vrouw op vakantie in Italië. Daarvoor was hij naar Mexico gevolgen waar hij de tijd doorbracht met zijn gezin en vrienden.

In Italië bezocht Pérez samen met zijn vrouw verschillende plaatsen. Mevrouw Pérez deelde foto’s op sociale media, maar deze zijn inmiddels verwijderd. Al met al is het duidelijk geworden dat de ervaren coureur zich niet heeft gehouden aan de regels die door de Formule 1-organisatie zijn opgesteld.

De coureurs moeten in hun eigen bubbel blijven, maar die boodschap lijkt Pérez niet te hebben opgevolgd. De consequenties zullen groot zijn voor “Checo”.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.