Pérez en Ocon bewust niet naar Q3 in Mexico: 'Vrije bandenkeuze'

Het lijkt er op dat de coureurs van Racing Point Force India een beetje teleurstelde in de kwalificatie, maar daar is een reden voor. Zowel Esteban Ocon als thuisrijder Sergio Pérez hebben er min of meer bewust voor gekozen om te blijven steken in Q2.

Pérez en Ocon bewust niet naar Q3 in Mexico: 'Vrije bandenkeuze'
©Racing Point F1

'The Pink Panthers' hadden op de hypersofts de snelheid om in Q3 te geraken. Maar om een start op de hypersoft te omzeilen hebben beide coureurs voor een andere aanpak gekozen.

Coureurs die het tot Q3 schoppen moeten op exact dezelfde banden waarmee ze in Q2 hun snelste tijd hebben gereden de race starten. En dat is iets waar Ocon en Pérez niets voor voelden. Nu het duo buiten de top tien start kunnen ze zelf kiezen op welke compound ze van start gaan.

"We hadden de snelheid om met de hypersofts naar Q3 te gaan, maar we vonden dat het niet de moeite waard was om op deze banden te rijden", verklaart Sergio Pérez na de kwalificatie.

"We wisten dat het voor ons moeilijk zou worden om op de ultrasofts in de top tien te geraken. We hebben er dus de voorkeur aangegeven om de race op een hardere band van start te gaan, en dat zou ons een voordeel moeten geven."

Esteban Ocon begint zondag vanaf de elfde positie aan de race in Mexico, terwijl zijn teamgenoot Sergio Pérez vanaf de dertiende plek start.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.