'Pérez de teamgenoot van Verstappen, Albon test- en reservecoureur'

Volgens Ted Kravitz wordt Sergio Pérez de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen. Volgens de Britse Formule 1-reporter zijn Helmut Marko en Christian Horner er in geslaagd om Red Bull-mede-eigenaar Dietrich Mateschitz, die een voorkeur had voor Albon, te overtuigen.

'Pérez de teamgenoot van Verstappen, Albon test- en reservecoureur'
© Racing Point | Sergio Pérez wint zijn eerste Formule 1-race op het verkorte circuit van Bahrein. | GP van Sakhir 2020

Er wordt al weken, zo niet maanden over gespeculeerd: Wie rijdt er in 2021 bij Red Bull Racing als teamgenoot van Max Verstappen. Volgens Ted Kravitz, die F1-reporter is voor Sky Sports, kunnen we de komende week al de bekendmaking verwachten, waarin Pérez wordt aangekondigd als de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen.

Ted Kravitz is F1-reporter voor Sky Sports en onderdeel van de programmering is het zogenaamde Ted's Notebook. In de laatste editie, na de GP van Abu Dhabi, onthulde Kravitz dat Sergio Pérez vanaf 2021 Alex Albon vervangt bij Red Bull Racing. Red Bull sloot Pérez nooit uit, maar maakte duidelijk dat Albon de voorkeur had. Dat lijkt nu verleden tijd.

"We verwachten misschien in de komende week een aankondiging dat Sergio Pérez zich bij het team heeft gevoegd", meldt Kravitz volgens PlanetF1. "En Alex Albon blijft aan als test- en reservecoureur. - Het lijkt erop dat Christian Horner en Helmut Marko erin geslaagd zijn om Dietrich Mateschitz, die in Alex Albon bleef geloven, te overtuigen om Pérez te contracteren."

"Het lijkt erop dat er niets te verliezen valt [met Pérez]. Ze kunnen zo goed zien hoe het [met hem] gaat en als hij het werk niet kan doen, op de manier zoals zij willen dat hij doet, dan hebben ze Alex als de reserve. Dat lijkt de elegante oplossing te zijn waar Red Bull voor is gegaan", aldus Kravitz.

Volgens de informatie van Kravitz moet de aankondiging ergens in de komende week plaatsvinden. Wordt vervolgd.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Alexander AlbonChristian HornerDietrich MateschitzF1 nieuws 2020F1 nieuws 2021Formule 1 2020Formule 1 2021Helmut MarkoMax VerstappenRed Bull F1Sergio PerezSilly Season
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.