Pechvogel Kimi Räikkönen: 'Geen fijne dag, geen fijn resultaat'

De grootste verliezer van het Grand Prix-weekend in België is misschien wel Kimi Raïkkönen. De Fin was het gehele weekend zeer snel in Spa-Francorchamps. Een fout van Ferrari kostte hem echter een goede kwalificatiepositie op zaterdag.

Pechvogel Kimi Räikkönen: 'Geen fijne dag, geen fijn resultaat'
©Scuderia Ferrari

Zondag was zo mogelijk nog slechter. Daniel Ricciardo knalde bij de start op de achterkant van de wereldkampioen van 2007, waardoor 'the Iceman' al vroeg moest opgeven.

"Daniel raakte mij aan de achterkant bij het uitgaan van de eerste bocht. Daardoor had ik veel schade aan de achterkant van de auto. Ook de vloer en de achtervleugel waren er slecht aan toe. Ook moest ik een rondje cruisen met een lekke band", zo vertelde Raïkkönen aan het officiële Formule 1 station.

"Het werd zo erg dat de DRS permanent open bleef staan door de schade. Het had dus totaal geen zin om door te rijden. Geen fijne dag, geen fijn resultaat."

"We hebben dit aan onszelf te danken na de fout in de kwalificatie van gisteren. In het middenveld doen mensen vreemde dingen, dan kan je schade oplopen. Ik werd geraakt en dat was vandaag einde verhaal."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET