Paddy Lowe: "Mercedes beschikt niet over een 'magische knop'"

Volgens Paddy Lowe heeft Mercedes geen 'magische knop' waarmee ze tijdens de kwalificatie meer vermogen kunnen loslaten op het asfalt. De in Kenia geboren Brit zegt dat het pure onzin is, om te denken dat Mercedes-coureurs een over speciale kwalificatie modus beschikken. Het zou volgens Lowe alleen maar gaan om een psychologisch wapen van Mercedes, om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

Paddy Lowe: "Mercedes beschikt niet over een 'magische knop'"
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

"Het is natuurlijk erg interessant om het te hebben over een magische knop, maar er is geen magische knop", weet Paddy Lowe als voormalig Mercedes-medewerker te melden. "We hebben allemaal dezelfde motor en ik weet zeker dat er geen kwalificatie modus bestaat."

"Het is natuurlijk allemaal erg leuk voor Mercedes om iedereen te doen geloven dat er een kwalificatie modus bestaat, maar alles komt voort uit de stuurprogramma's [software]. Ze [Mercedes] weten exact tot hoever ze kunnen gaan met de motor en zo is het en niet anders."

Ook al heeft er geen enkel klantenteam van Mercedes ooit, sinds de invoering van de hybride V6-turbo's, heeft geklaagd bij de FIA over een vermeende 'magische knop', toch is het plotseling verschil van zeven tienden [tijdens de kwalificatie in Australië] erg veel. Zo veel dat het te denken geeft hoe het mogelijk is dat Lewis Hamilton in Q3 plotseling een extra vijf tienden uit zijn Mercedes W09 kan persen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.