Paddy Lowe: "Mercedes beschikt niet over een 'magische knop'"

Paddy Lowe: "Mercedes beschikt niet over een 'magische knop'"
Foto: Lewis Hamilton #44 (Mercedes) - Bron: Mercedes AMG F1

Volgens Paddy Lowe heeft Mercedes geen 'magische knop' waarmee ze tijdens de kwalificatie meer vermogen kunnen loslaten op het asfalt. De in Kenia geboren Brit zegt dat het pure onzin is, om te denken dat Mercedes-coureurs een over speciale kwalificatie modus beschikken. Het zou volgens Lowe alleen maar gaan om een psychologisch wapen van Mercedes, om de concurrentie op het verkeerde been te zetten.

"Het is natuurlijk erg interessant om het te hebben over een magische knop, maar er is geen magische knop", weet Paddy Lowe als voormalig Mercedes-medewerker te melden. "We hebben allemaal dezelfde motor en ik weet zeker dat er geen kwalificatie modus bestaat."

"Het is natuurlijk allemaal erg leuk voor Mercedes om iedereen te doen geloven dat er een kwalificatie modus bestaat, maar alles komt voort uit de stuurprogramma's [software]. Ze [Mercedes] weten exact tot hoever ze kunnen gaan met de motor en zo is het en niet anders."

Ook al heeft er geen enkel klantenteam van Mercedes ooit, sinds de invoering van de hybride V6-turbo's, heeft geklaagd bij de FIA over een vermeende 'magische knop', toch is het plotseling verschil van zeven tienden [tijdens de kwalificatie in Australië] erg veel. Zo veel dat het te denken geeft hoe het mogelijk is dat Lewis Hamilton in Q3 plotseling een extra vijf tienden uit zijn Mercedes W09 kan persen.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.