Paddy Lowe definitief vertrokken bij het F1-team van Williams

Dinsdagochtend is officieel bekend geworden dat Paddy Lowe niet meer terugkeert bij het Formule 1-team van Williams. Hij heeft zijn functie als bestuurslid en technisch directeur definitief neergelegd. Daarnaast heeft de in Kenia geboren Brit zijn aandelen in het Williams team van de hand gedaan.

Paddy Lowe definitief vertrokken bij het F1-team van Williams
© LAT Images / Williams F1

Begin maart van dit jaar stond Lowe om 'persoonlijke redenen' op non-actief. De redenen hadden hoogstwaarschijnlijk te maken met de vreselijke start van het seizoen tijdens de wintertests, waar Williams pas op de derde dag in actie kon komen, omdat de auto nog niet gereed was.

"Na een periode van reflectie heb ik besloten dat ik niet terugkeer bij Williams", zei Lowe in een verklaring. "Ik wens mijn collega's bij Williams het allerbeste voor de toekomst, ik weet zeker dat ze het goed gaan doen. Ik wil alle Williams-fans bedanken voor hun steun aan het team."

Het is niet duidelijk of de voormalig Mercedes-engineer nog terugkeert in de Formule 1. Claire Williams zegt het vertrek van Lowe spijtig te vinden, maar "We begrijpen en respecteren de keuze van Paddy en wensen hem niets minder dan goeds voor de toekomst."

Intussen heeft Patrick Head, voormalig technisch directeur en aandeelhouder van Williams, op de achtergrond een adviserende rol bij de Britse formatie uit Grove. Mede dat moet de oud kampioenen uit het slob strekken, maar er is meer nodig om Williams weer toonbaar te maken op de tijdenlijsten.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.