Paddy Lowe definitief vertrokken bij het F1-team van Williams

Paddy Lowe definitief vertrokken bij het F1-team van Williams
© LAT Images / Williams F1

Dinsdagochtend is officieel bekend geworden dat Paddy Lowe niet meer terugkeert bij het Formule 1-team van Williams. Hij heeft zijn functie als bestuurslid en technisch directeur definitief neergelegd. Daarnaast heeft de in Kenia geboren Brit zijn aandelen in het Williams team van de hand gedaan.

Begin maart van dit jaar stond Lowe om 'persoonlijke redenen' op non-actief. De redenen hadden hoogstwaarschijnlijk te maken met de vreselijke start van het seizoen tijdens de wintertests, waar Williams pas op de derde dag in actie kon komen, omdat de auto nog niet gereed was.

"Na een periode van reflectie heb ik besloten dat ik niet terugkeer bij Williams", zei Lowe in een verklaring. "Ik wens mijn collega's bij Williams het allerbeste voor de toekomst, ik weet zeker dat ze het goed gaan doen. Ik wil alle Williams-fans bedanken voor hun steun aan het team."

Het is niet duidelijk of de voormalig Mercedes-engineer nog terugkeert in de Formule 1. Claire Williams zegt het vertrek van Lowe spijtig te vinden, maar "We begrijpen en respecteren de keuze van Paddy en wensen hem niets minder dan goeds voor de toekomst."

Intussen heeft Patrick Head, voormalig technisch directeur en aandeelhouder van Williams, op de achtergrond een adviserende rol bij de Britse formatie uit Grove. Mede dat moet de oud kampioenen uit het slob strekken, maar er is meer nodig om Williams weer toonbaar te maken op de tijdenlijsten.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.