P8 voor Sergio Pérez: "Ik wil hier met wat punten op zak vertrekken"

SportPesa Racing Point F1 heeft niet de beste startpapieren voor de start morgen van de Grand Prix van Duitsland. Sergio Pérez hoeft zich niet geheel te schamen en start vanaf P8, Lance Stroll begint de race vanaf P15.

P8 voor Sergio Pérez: "Ik wil hier met wat punten op zak vertrekken"
© Racing Point F1

Pérez haalde Q3 in de laatste seconden van Q2 en gooide daarmee Antonio Giovinazzi eruit. Het venijn zat hem in de staart en een fantastische tombola volgde. Pérez verschalkte in elk geval Nico Hülkenberg. En hij kreeg een plekje cadeau van Leclerc die geen tijd neerzette in Q3.

"Ik ben blij met het behaalde resultaat. We hebben dit weekend een stap voorwaarts gezet met de nieuwe onderdelen, die het verschil hebben gemaakt", aldus Sergio Pérez na de kwalificatie. "We staan er goed voor om zondag een goede race te hebben en punten te scoren."

Pérez vervolgt: "Na enkele moeilijke races is het bereiken van Q3 een enorme boost voor iedereen binnen het team. Ik heb van Q1 tot Q3 alles gegeven en de marges waren in het middenveld erg klein. Vandaag maakte een tiende een groot verschil. We hebben een goede auto voor de race en ik ben er zeker van dat we met de auto's voor ons kunnen knokken. Ik wil hier met wat punten op zak vertrekken."

Lance Stroll deed wat hij het hele seizoen al deed. Hij maakte voor het eerst sinds 14 race niet de verwachting waar, door in Q1 te stranden. Eerlijk is eerlijk, hij werd zelfs niet geholpen doordat Vettel niet in actie kwam door een probleem met zijn F1 bolide. Het succesverhaal van Stroll steken in Q2 waar hij een verwachtte vijftiende plek haalde.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.