P6 voor Magnussen, drie plekken gridstraf voor Grosjean

Haas F1 heeft opnieuw mooie dingen laten zien tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein. Romain Grosjean kwalificeerde zich als achtste. Teamgenoot Kevin Magnussen als zesde en dus als best of the rest.

P6 voor Magnussen, drie plekken gridstraf voor Grosjean
©Haas F1

Grosjean zou Grosjean niet zijn als hij niet een 'kunstje' zou flikken. Dit keer was het in de vorm van hinderen. Dat deed hij in de eerste stint van Q1 waar hij onnodig Lando Norris ophield waarbij het akkefietje eindigde met een kleine powerslide. Dit leidde wel tot een investigation van de Zwitserse Fransman voor het hinderen van de McLaren coureur.

Beide coureurs sneden overigens prachtig door het veld heen en haalde met twee vingers in de neus Q3. Grosjean was in Q3 nog steeds onder investigation bij de stewards. Of dit invloed had op zijn prestatie? Zou kunnen gezien de eerste stint waarbij zjin teamgenoot zeventiende van een seconde sneller was. Ook tijdens die laatste stint kon Grosjean niet meer aan de tijd van zijn teamgenoot tippen.

Intussen is bekend geworden dat Romain Grosjean drie plekken terug wordt gezet op de startgrid en dat doet pijn. Het snelheidsverschil tussen de Fransman en Lando Norris bedroeg maar liefst 136 km/u.

"De stewards aanvaarden dat de rijder van wagen nummer 8 niet opzettelijk probeerde te blokkeren, maar het is de verantwoordelijkheid van de rijder om ervan bewust te zijn dat snellere wagens op komst zijn", oordeelden de stewards van de FIA, zo valt te lezen op Motorsport.com.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.