P6 voor Magnussen, drie plekken gridstraf voor Grosjean

P6 voor Magnussen, drie plekken gridstraf voor Grosjean
©Haas F1

Haas F1 heeft opnieuw mooie dingen laten zien tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van Bahrein. Romain Grosjean kwalificeerde zich als achtste. Teamgenoot Kevin Magnussen als zesde en dus als best of the rest.

Grosjean zou Grosjean niet zijn als hij niet een 'kunstje' zou flikken. Dit keer was het in de vorm van hinderen. Dat deed hij in de eerste stint van Q1 waar hij onnodig Lando Norris ophield waarbij het akkefietje eindigde met een kleine powerslide. Dit leidde wel tot een investigation van de Zwitserse Fransman voor het hinderen van de McLaren coureur.

Beide coureurs sneden overigens prachtig door het veld heen en haalde met twee vingers in de neus Q3. Grosjean was in Q3 nog steeds onder investigation bij de stewards. Of dit invloed had op zijn prestatie? Zou kunnen gezien de eerste stint waarbij zjin teamgenoot zeventiende van een seconde sneller was. Ook tijdens die laatste stint kon Grosjean niet meer aan de tijd van zijn teamgenoot tippen.

Intussen is bekend geworden dat Romain Grosjean drie plekken terug wordt gezet op de startgrid en dat doet pijn. Het snelheidsverschil tussen de Fransman en Lando Norris bedroeg maar liefst 136 km/u.

"De stewards aanvaarden dat de rijder van wagen nummer 8 niet opzettelijk probeerde te blokkeren, maar het is de verantwoordelijkheid van de rijder om ervan bewust te zijn dat snellere wagens op komst zijn", oordeelden de stewards van de FIA, zo valt te lezen op Motorsport.com.

Door: Kris Souverijn0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.