Overlijden Charlie Whiting is een groot verlies voor de sport

Met het nieuws over het overlijden van Charlie Whiting gaat er een schok door de Formule 1. Het plotseling wegvallen van de Brit laat een groot gat achter in de Formule 1, maar ook daar buiten.

Overlijden Charlie Whiting is een groot verlies voor de sport
©Williams F1

In de F1-paddock wordt het verlies van Charlie Whiting als een enorm verlies gezien. Maar vooral overheerst de bedroefdheid over het plotseling overlijden van de Britse F1-racedirecteur.

Ik ben diep bedroefd

Red Bull-teambaas Christian Horner: "Ik ben diep bedroefd toen ik het verschrikkelijke nieuws hoorde dat Charlie Whiting is overleden. Charlie speelde vele jaren een sleutelrol in de sport."

"Hij was een geweldig mens die met grootst mogelijke integriteit een lastige functie uitvoerde. Hij was in hart en nieren een racer die zijn oorsprong heeft in de tijd dat hij voor Hesketh [F1-team] werkte en de vroege jaren van Brabham [F1-team]."

"Uit naam van iedereen bij Aston Martin Red Bull Racing bieden wij onze condoleances aan bij zijn familie en vrienden. Charlie was een groot man en zijn overlijden zal in de hele F1-paddock voelbaar zijn en ook verder in de auto- en motorsportwereld", aldus Horner.

Red Bull Racing

"We zijn geschokt en bedroefd over het nieuws dat Charlie Whiting is overleden en wij bieden onze diepste condoleances aan bij zijn familie, vrienden en collega's", aldus De Oostenrijkse renstal. "Het overlijden van Charlie laat een gapend gat achter in de sport", aldus het statement van Red Bull Racing.

Racing Point F1

"SportPesa Racing Point F1 is diep geraakt door het nieuws dat Charlie Whiting plotseling is overleden. De Formule 1 verliest hiermee een groot mens, een 'gentleman' en een geweldige racedirecteur. Hij zal merkbaar gemist worden", aldus Racing Point.

Renault Sport

"Wij zijn geschokt en bedroefd nadat we te horen kregen dat Charlie Whiting zo plotseling is overleden. Charlie was een van de pilaren en grootste leiders van de sport. Zijn drive voor spannende en eerlijke races, veiligheid en zijn passie zullen erg gemist worden", valt te lezen in de reactie van Renault.

Toro Rosso

"Scuderia Toro Rosso is diep bedroefd over het overlijden van Charlie Whiting, FIA F1-racedirecteur. Het team bieden onze condoleances aan bij familie en vrienden van Charlie. Charlie zal erg gemist worden in de autosport", aldus Toro Rosso.

McLaren

"Iedereen bij McLaren is geschokt en diep bedroefd over het overlijden van Charlie Whiting. Charlie zal herinnerd worden als een van de grootsten van de sport en als een geweldige collega. Onze diepste sympathieën en gedachten zijn bij al zijn dierbaren."

Zoals te verwachten is is het verlies van Charlie Whiting schokkend voor alle Formule 1-teams en iedereen die samen heeft gewerkt met de Brit. Zijn verlies zal absoluut merkbaar zijn en legt een donkere sluier over het GP-weekend in Australië.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET